ΣΥΡΙΖΑ: «Αδιανόητη» η δήλωση Μητσοτάκη για Βενεζουέλα - «Όσοι χαϊδεύουν τον Τραμπ είναι επικίνδυνοι»
Σκληρή κριτική στη δήλωση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την επίθεση των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του, χαρακτηρίζοντάς την «αδιανόητη».
«Για τον κ. Μητσοτάκη δεν είναι ώρα να σχολιάσουμε τη νομιμότητα των πρόσφατων ενεργειών» αναφέρει στην ανακοίνωσή του το κόμμα.
«Η Διεθνής Νομιμότητα όμως μας αφορά όλους σε κάθε γωνία του πλανήτη. Η Ελλάδα δεν έχει την πολυτέλεια αυτής της υποκρισίας. Όσοι, χαϊδεύουν τον Τραμπ και στηρίζουν ή σχετικοποιούν την εισβολή στη Βενεζουέλα, δεν είναι μόνο πολιτικά κυνικοί. Είναι επικίνδυνοι» σημειώνει μεταξύ άλλων.
Εξηγεί πως «διότι το δίκαιο του ισχυρού, όταν επιβάλλεται κόντρα στο διεθνές δίκαιο, παραβιάζει δικαιώματα χωρών και λαών. Είναι ακριβώς αυτή η λογική που τροφοδοτεί και νομιμοποιεί την επιθετικότητα του Ερντογάν απέναντι στην Ελλάδα και την Κύπρο».
«Η χώρα μας οφείλει να υπερασπίζεται το Διεθνές Δίκαιο συνολικά, σταθερά και όχι α λα καρτ. Ιδίως ως μη μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, έχει αυξημένη ευθύνη να καταδικάσει ξεκάθαρα τη λογική της στρατιωτικής επιβολής» καταλήγει.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Μητσοτάκης για Βενεζουέλα: «Η προσοχή μας στην ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών στη χώρα»
Δικαστική νίκη για την Πέππα το Γουρουνάκι: Αποσύρονται όλα τα βίντεο του Wolfoo από το YouTube
09:13
Τουρισμός για Όλους: Στις 7 Αυγούστου ανοίγουν οι αιτήσεις - Voucher από 200 έως 600 ευρώ
09:03
Ζεντάγια για τον Τομ Χόλαντ: «Όταν είσαι παντρεμένος με τον καλύτερό σου φίλο, όλα είναι πιο εύκολα»
08:54
Ρέθυμνο: Σήμερα το τελευταίο «αντίο» στους δύο αδικοχαμένους πυροσβέστες
08:45