ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεροβασίλη προς ΝΔ: Δεν θα σας βγει η «αριστερή παρένθεση»

Γεροβασίλη προς ΝΔ: Δεν θα σας βγει η «αριστερή παρένθεση»
ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ - Eurokinissi

«Ο Υπουργός Δικαιοσύνης έπραξε το αυτονόητο θεσμικό του καθήκον και παρήγγειλε τόσο πειθαρχική έρευνα για το λεπτό ζήτημα της ανάδειξης δικαστικών όσο και ποινική διερεύνηση».

Αυτά τα λόγια επέλεξε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, για να καλύψει πολιτικά τις κινήσεις του υπουργού Δικαιοσύνης, Νίκου Παρασκευόπουλου, μετά και την επίθεση της ΝΔ, για την υπόθεση του αντιπροέδρου του ΣτΕ.

«Αυτό το έπραξε όταν η υπόθεση έγινε πάνδημα γνωστή, μετά από το δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας και τη σχετική ερώτηση βουλευτή στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου. Η κυβέρνηση σε κάθε περίπτωση ασκεί, ως οφείλει, τα καθήκοντά της με πλήρη σεβασμό στη διάκριση των λειτουργιών και αρμοδιοτήτων, και του απαραβίαστου του ιδιωτικού βίου», αναφέρει η κ. Γεροβασίλη σε ανακοίνωσή της.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος κατηγορεί τη ΝΔ πως προσπαθεί «με κάθε τρόπο τον επηρεασμό της Δικαιοσύνης» και τονίζει πως «το έπραξε όταν ο κ. Μητσοτάκης στράφηκε κατά Ανώτατου Δικαστικού από κομματική συνεδρίαση της ΝΔ. Το έπραξε όταν ο κ. Φορτσάκης από το βήμα της Βουλής στράφηκε κατά του ΣτΕ κάνοντας λόγο για «διακοπές των δικαστικών», «υπεράσπιση στενών συμφερόντων» και «αυτοκτονικές τάσεις». Το πράττει όταν ο κ. Μητσοτάκης οικειοποιείται και παραποιεί το περιεχόμενο της ανακοίνωσης των Ενώσεων Δικαστών και Εισαγγελέων προκειμένου να την εκμεταλλευτεί πολιτικά».

Η ίδια χαρακτηρίζει αποκλειστικότητα της ΝΔ και του ίδιου του Κυριάκου Μητσοτάκη την πρακτική παρεμβάσεων και εκβιασμών στη Δικαιοσύνη και τονίζει:

«Στόχος τους είναι να επηρεάσουν τους δικαστικούς λειτουργούς ώστε κάθε έκφραση ανεπιθύμητης σε εκείνους γνώμης, να θεωρείται προϊόν επηρεασμού».

Ολοκληρώνοντας η κυβερνητική εκπρόσωπος αναφέρει πως «πρόκειται για την τρίτη πράξη του απονενοημένου σχεδίου «αριστερής παρένθεσης». Αλλά όπως και στις προηγούμενες, δεν θα τους βγει! Ο ελληνικός λαός έχει δώσει εντολή για μάχη κατά της διαφθοράς και της διαπλοκής. Η μάχη συνεχίζεται».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ