Θεοδωρικάκος: «Κόφτης στις χρεώσεις των τραπεζών - Τον Μάιο η διαβούλευση για το νομοσχέδιο»
O υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος.
INTIME NEWSΕντός Μαΐου ξεκινά η διαβούλευση για το νομοσχέδιο προστασίας των δανειοληπτών, ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος.
Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, o υπουργός Ανάπτυξης δήλωσε ακόμη πως «θα υπάρχει κόφτης μεταξύ 30 - 50% στις χρεώσεις των τραπεζών και πρόκειται για ποσοστό που ισχύει ως μέσος όρος στις περισσότερες χώρες ευρωζώνης».
Ο ίδιος εξήγησε ότι η θέσπιση πλαφόν στο συνολικό κόστος αποπληρωμής των δανείων, έχει στόχο τον περιορισμό καταχρηστικών χρεώσεων και την προστασία των καταναλωτών από τον υπερδανεισμό.
Όπως είπε ο Τάκης Θεοδωρικάκος, στη χειρότερη περίπτωση θα απομένει για αποπληρωμή το 50%, μαζί με τόκους, έξοδα δανείου και διάφορες προμήθειες.
«Το φρενάρισμα στις ανατιμήσεις σχετικά με το πετρέλαιο diesel οδήγησε στην μικρότερη αύξηση τιμής σε σχέση με όλη την Ευρώπη», δήλωσε.
«Πρέπει να παραταθεί το πλαφόν στις τιμές στα ράφια των σούπερ μάρκετ», είπε ο Υπουργός Ανάπτυξης, αναφερόμενους στους σαρωτικούς ελέγχους στην αγορά αλλά και στην επέκταση των μέτρων στήριξης.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Θεοδωρικάκος: Ο παραγωγικός μετασχηματισμός απαιτεί διάλογο και συναινέσεις
Θεοδωρικάκος: Θα χρειαστούν και νέα μέτρα για ενίσχυση νοικοκυριών και επιχειρήσεων
SPONSORED
Κικίλιας: Απαραίτητη η πρόσληψη λιμενοφυλάκων για να καλυφθεί η διαφορά με τους αξιωματικούς
17:53
e-ΕΦΚΑ: Πότε θα καταβληθούν οι συντάξεις Ιουλίου ανά Ταμείο
17:44
Θήβα: Απομακρύνθηκαν 11 τόνοι απορριμμάτων που ήταν κοντά στον σιδηρόδρομο
17:32
Ναρκωτικά: Αυξημένη χρήση κάνναβης στην Ελλάδα - Σαρώνει η κοκαΐνη στην Αττική, ανθεκτική η ηρωίνη
17:25