ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Παρών» από τη Νέα Δημοκρατία στην ονομαστική ψηφοφορία

«Παρών» από τη Νέα Δημοκρατία στην ονομαστική ψηφοφορία
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη της Νέας Δημοκρατίας αναφορικά με τη στάση που θα κρατήσει το κόμμα στην ονομαστική ψηφοφορία για τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα που αφορούν την ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων και την αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά, που πλήττονται από την προσφυγική κρίση.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του CNN Greece, η αξιωματική αντιπολίτευση θα δηλώσει «παρών» κατά την ονομαστική ψηφοφορία καθώς εκτιμά ότι χρειάζεται ενίσχυση των ασθενέστερων αλλά με αυτή την κίνηση του Πρωθυπουργού τορπιλίζεται η συμφωνία.

Παράλληλα στις τοποθετήσεις τους οι βουλευτές της ΝΔ θα εξαπολύσουν σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα προσωπικά.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο κ. Τσίπρας να μην ψάχνει να βρει συνενόχους. Είναι και ανήθικος και επικίνδυνος

Λίγο πριν από την ονομαστική ψηφοφορία ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι «ο κ. Τσίπρας, για άλλη μία φορά, παίζει την τύχη της χώρας στα ζάρια».

«Με τους πολιτικούς του τακτικισμούς εγκλωβίζει τη χώρα σε αδιέξοδα και θέτει σε κίνδυνο τις μεγάλες θυσίες των Ελλήνων πολιτών. Αποδεικνύει, ακόμα μια φορά, ότι είναι και ανήθικος και επικίνδυνος.

Ανήθικος γιατί παρουσιάζει μια εφάπαξ παροχή ως 13η σύνταξη, την ίδια στιγμή που δρομολογεί νέες μεγάλες μειώσεις για τους συνταξιούχους. Την ίδια στιγμή αγνοεί προκλητικά αυτούς που έχουν ακόμα μεγαλύτερη ανάγκη από την κρατική στήριξη. Τους μακροχρόνια άνεργους, τους εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας, που ζουν σήμερα κάτω από το όριο της ακραίας φτώχειας και δεν πληρώνει τις οφειλές προς τους ιδιώτες.

Επικίνδυνος γιατί παραγνωρίζει μια αδήριτη πραγματικότητα. Ότι με βάση το τρίτο Μνημόνιο, το οποίο ο ίδιος υπέγραψε, τέτοιες πρωτοβουλίες πρέπει να αναλαμβάνονται σε συνεννόηση με τους εταίρους μας. Η χώρα έχει πληρώσει ακριβά τις ψεύτικες μαγκιές του κ. Τσίπρα, που αλληθωρίζουν στο εσωτερικό πολιτικό ακροατήριο. Αυτές οι συμπεριφορές δίνουν άλλοθι στις ακραίες φωνές εκτός Ελλάδας να τεντώνουν το σκοινί και να μην επιτρέπουν στη χώρα να πετύχει έναν έντιμο συμβιβασμό» υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε:

«Σε αυτή την τυφλή πορεία, ο κ. Τσίπρας να μην ψάχνει να βρει συνενόχους. Οι Έλληνες μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά στηριγμένοι μόνο στην αλήθεια και την ενότητά μας.

Ο κ. Τσίπρας διχάζει την κοινωνία, γιατί δεν αντέχει το βάρος των ευθυνών του. Αν αναζητεί διέξοδο ας το κάνει τουλάχιστον με αξιοπρέπεια και χωρίς να ναρκοθετήσει την πορεία της εξόδου της χώρας από την κρίση. Αρκετή ζημιά έχει ήδη κάνει στην πατρίδα μας».

Διαβάστε επίσης:

Κυβέρνηση: Ή μαζί μου ή εναντίον μου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ