ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Ναι» με αστερίσκους από τον Ελ. Βενιζέλο στην τροπολογία

«Ναι» με αστερίσκους από τον Ελ. Βενιζέλο στην τροπολογία
Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

«Ναι» με αστερίσκους λέει ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην ονομαστική ψηφοφορία που προκάλεσε η κυβέρνηση για το εφάπαξ βοήθημα 617 εκατ. ευρώ σε 1,6 εκατ. χαμηλοσυνταξιούχους.

Άποψη του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ είναι πως θα έπρεπε η Δημοκρατική Συμπαράταξη να απέχει από την ψηφοφορία. Ωστόσο, επειδή θέλει να διαφυλάξει την ενότητα του κόμματος, θα στηρίξει την ρύθμιση. Ο ίδιος που συνομίλησε τα τελευταία 24ωρα με τη Φώφη Γεννηματά επισημαίνει ότι τον καλύπτει η θέση που θα εκφράσει η Δημοκρατική Συμπαράταξη στην Ολομέλεια περί παραίτησης της κυβέρνησης.

Επιμένει πως το ζήτημα δεν είναι η παροχή προς τους συνταξιούχους, για την οποία άλλωστε είχαν εκφραστεί θετικά τα κόμματα, αλλά η υφαρπαγή μιας ψεύδους εντύπωσης ενός μετώπου πολιτικής στήριξης της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες στη λογική της αποχής κινήθηκαν ο Ανδρέας Λοβέρδος και ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ενώ η Χαρά Κεφαλίδου τόνισε ότι το κόμμα έπρεπε να καταψηφίσει το εφάπαξ βοήθημα, καταλογίζοντας στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό άκρατο λαϊκισμό.

Διαβάστε επίσης:

«Μπαρούτι» στη Βουλή για τις εξαγγελίες Τσίπρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ