Την Τετάρτη η ονομαστική ψηφοφορία για τον ΦΠΑ στα νησιά
Το απόγευμα της Τετάρτης, στις 19.00, θα διεξαχθεί η ονομαστική ψηφοφορία, επί της τροπολογίας της κυβέρνησης για την αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά τα οποία πλήττονται από την προσφυγική κρίση. Κατά πλειοψηφία ψηφίστηκε και στα άρθρα και τις τροπολογίες του, το πολυνομοσχέδιο (Πτωχευτικός Κώδικας, ηλεκτρονικές συναλλαγές, οικειοθελής δήλωση για αδήλωτα εισοδήματα κ.α.) στο οποίο ενσωματώθηκε η εν λόγω τροπολογία.
Το αίτημα κατέθεσε η ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, με πρώτη υπογράφουσα την επικεφαλής της, Φώφη Γεννηματά και το υπέγραψαν όλοι οι βουλευτές του κόμματος, τρεις ανεξάρτητοι βουλευτές και ο Αχμέτ Ιλχάν από το Ποτάμι.
Το πολυνομοσχέδιο (Πτωχευτικός Κώδικας, ηλεκτρονικές συναλλαγές, οικειοθελής δήλωση για αδήλωτα εισοδήματα κ.α.) στο οποίο ενσωματώθηκε η εν λόγω τροπολογία, ψηφίστηκε και στα άρθρα και τις τροπολογίες του, κατά πλειοψηφία.
Η Νέα Δημοκρατία καταψήφισε όλες τις τροπολογίες, παρά το γεγονός ότι υπήρχαν ρυθμίσεις που ήθελε να στηρίξει, λόγω του τρόπου νομοθέτησης εκ μέρους της κυβέρνησης.
Όπως είπε ο εισηγητής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Απόστολος Βεσυρόπουλος, «Βιώνουμε τον απόλυτο εξευτελισμό της νομοθετικής διαδικασίας», καθώς, όπως τόνισε, από τις 15 τροπολογίες που κατατέθηκαν στο πολυνομοσχέδιο, οι 10 κατατέθηκαν απόψε εκπρόθεσμα.
Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι η ΝΔ θα ψηφίσει την τροπολογία για την αναστολή αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά.
Έρευνα για τις συνθήκες θανάτου δύο κρατουμένων στις φυλακές Κορυδαλλού
23:00
Σενάρια κατάληψης του νησιού Χαργκ από τις ΗΠΑ: Γιατί δεν βομβάρδισαν πετρελαϊκές εγκαταστάσεις
22:54
Ανεστάλη η λειτουργία του διυλιστηρίου Λανάζ στην Ερμπίλ του Ιράκ μετά από επίθεση με drone
22:44
Ρόδος: Αγνοείται ηλικιωμένος που είχε πάει για ψάρεμα
22:42