Η συνεργασία Ελλάδας-Ρωσίας στην ενέργεια θέμα συζήτησης των Γ. Τσίπρα-Αλ. Μίλερ
Την ανάγκη συνέχισης της συνεργασίας της Gazprom με τους ελληνικούς φορείς φυσικού αερίου εξέφρασαν από κοινού, κατά τη συνάντηση στην Μόσχα, ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του υπουργείου Εξωτερικών Γιώργος Τσίπρας και ο πρόεδρος της ρωσικής εταιρείας φυσικού αερίου, Αλεξέι Μίλερ.
Οι Γιώργος Τσίπρας και Αλεξέι Μίλερ διαπίστωσαν, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ, ότι η συνεργασία της Gazprom με τους ελληνικούς φορείς του τομέα φυσικού αερίου συνεχίσθηκε καθ’ όλο το 2016 με ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα.
Συμφώνησαν, μάλιστα, ότι η συνεργασία αυτή θα πρέπει να συνεχισθεί, με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση της ενεργειακής ασφάλειας της Ελλάδας, συμβάλλοντας στην οικονομική της ανάπτυξη, αλλά και ενισχύοντας την ενεργειακή σταθερότητα και άλλων χωρών της ευρύτερης περιοχής και συζήτησαν τρόπους προώθησης των στόχων αυτών.
Σημειώνεται ότι στην επίσημη ανακοίνωση του ρωσικού ενεργειακού κολοσσού επισημαίνεται ότι στο διάστημα Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου «συνεχίστηκε η θετική δυναμική στη ζήτηση: Η Ελλάδα εισήγαγε ρωσικό αέριο κατά 20,6% περισσότερο σε σύγκριση με την ανάλογη περίοδο του 2016».
Σύγκρουση τρένου με ΙΧ στην Πάτρα - Ακυρώσεις δρομολογίων
15:31
Αίγιο: Έναν 15χρονο και τρεις 16χρονους πυροβόλησε ο δράστης - Με τραύματα σε πόδια και πλάτη
15:19
Γιατί μία επέμβαση στο Ιράν θα μπορούσε να αποδειχθεί πολιτικά επιζήμια για τον Τραμπ: Οι ενδιάμεσες εκλογές, η ακρίβεια και οι αναποφάσιστοι ψηφοφόροι
15:05
Καθαρά Δευτέρα: Με πάνω από 88.000 αυτοκίνητα η έξοδος, έκτακτα δρομολόγια ανά 5 λεπτά στα ΚΤΕΛ - Αυξημένα τα μέτρα της Τροχαίας
14:55