ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλέξης Τσίπρας: Δρομολογούνται άμεσα σημαντικές επενδύσεις

Αλέξης Τσίπρας: Δρομολογούνται άμεσα σημαντικές επενδύσεις
EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ANDREA BONETTI

Για την Αθήνα αναχώρησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του φόρουμ «one belt one road» στην Κίνα.

«Επιστρέφουμε στην Ελλάδα, μετά από ένα γεμάτο τετραήμερο με συναντήσεις κορυφής, επαφές ουσίας, συμφωνίες μεγάλης αξίας» έγραψε ο πρωθυπουργός στο twitter λίγο πριν αναχωρήσει ανακοινώνοντας ότι «δρομολογούνται άμεσα σημαντικές επενδύσεις». Μάλιστα σημείωσε ότι «αναβαθμίζεται ο ρόλος της χώρας μας στη γεωπολιτική σκακιέρα».

«Μετά από πολλά χρόνια κρίσης και απουσίας ξαναμπαίνουμε γερά στο παιχνίδι» έγραψε ο κ. Τσίπρας.

Στο κλείσιμο του φόρουμ «one belt one road» μίλησαν ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Πάολο Τζεντιλόνι, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας, και ο πρόεδρος του Πακιστάν.

Ο κ. Τσίπρας ευχαρίστησε τον Πρόεδρο Σι για τη διοργάνωση του Φόρουμ και πρότεινε να επαναληφθεί. Τόνισε ότι η πρωτοβουλία έχει ήδη απτά αποτελέσματα και θα δώσει μια νέα ορμή στην οικονομία στον Ευρασιατικό χώρο.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, ειδικά για τους Ευρωπαίους ηγέτες, «αυτό το φόρουμ ήταν μια διαφορετική διαδικασία από όσες έχουμε συνηθίσει εμείς, όμως εξαιρετικά ενδιαφέρουσα».

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι μπήκαν οι βάσεις για νέο πλαίσιο πολυμερούς διάλογου και φυσικά για την ανάπτυξη σχέσεων ανάμεσα στους λαούς μας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ