ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συλλυπητήρια Παυλόπουλου για την επίθεση στο Μάντσεστερ - Συγκλονισμένος ο Κοτζιάς

Συλλυπητήρια Παυλόπουλου για την επίθεση στο Μάντσεστερ - Συγκλονισμένος ο Κοτζιάς
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Τα συλλυπητήρια του για τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης στο Μάνστεστερ εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

Σε ανακοίνωση του ο κ. Παυλόπουλος κάνει λόγο για μια βομβιστική επίθεση με «στόχο ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο τμήμα της κοινωνίας, τους νέους».

Ο ΠτΔ εξέφρασε τα «ειλικρινή συλλυπητήρια του» «προς τις οικογένειες των θυμάτων και τις ευχές του για την ταχεία ανάρρωση των δεκάδων τραυματιών».

Η επίθεση με συγκλόνισε προσωπικά, λέει ο Ν.Κοτζιάς

Συγκλονισμένος από την πολύνεκρη επίθεση δήλωσε και ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου στη Ρόδο, μετά την ολοκλήρωση της Διάσκεψης για την Ασφάλεια και τη Σταθερότητα στην Αν. Μεσόγειο.

«Σήμερα το πρωί έκανα μία δήλωση και κρατήσαμε ενός λεπτού σιγή», είπε ο κ. Κοτζιάς, προσθέτοντας: «Η ενός λεπτού σιγή δεν είναι μόνο γιατί έχουμε να κάνουμε με θύματα τρομοκρατικής επίθεσης, αλλά γιατί έχουμε να κάνουμε με νέα παιδιά. Και εγώ αναλογίζομαι, επειδή είμαι και ο ίδιος γονιός, ότι δεν υπάρχει πιο τρομακτικό θέμα για έναν γονιό από το να χάνει το παιδί του. Γιατί η απώλεια της νέας γενιάς είναι παράλογη, είναι έξω από τη λογική σειρά των πραγμάτων και αφύσικη, είναι έξω από τη σειρά της φύσης. Εμείς πρέπει να φεύγουμε πρώτοι και μετά τα παιδιά μας... ».

Ο υπουργός Εξωτερικών σημείωσε ότι «οι τρομοκράτες δεν μετράνε τις ζωές, δεν μετράνε τις ζωές των νέων ανθρώπων. Με αυτή την έννοια, το Μάντσεστερ μας συγκλόνισε. Συγκλόνισε και εμένα προσωπικά».

Αναφερόμενος στην τρομοκρατία, ο κ. Κοτζιάς τόνισε ότι «ασκείται για να αφαιρέσει ζωές, όπου κάποιοι τάχα θεοσεβούμενοι παριστάνουν το χέρι του Θεού. Είναι ό,τι πιο τρομακτικό και φρικτό υπάρχει στη ζωή των ανθρώπων. Πιστεύω ότι κανένας άνθρωπος δεν δικαιούται να αφαιρέσει τη ζωή άλλου ανθρώπου. Ουδείς άνθρωπος μπορεί να αποφασίζει για τις ζωές άλλων ανθρώπων. Με αυτήν την έννοια, πάντα το υπουργείο μας συμπαραστέκεται και κάνει ό,τι μπορεί για να δείξει την αλληλεγγύη του στις χώρες, στους λαούς και στις οικογένειες των θυμάτων».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ