ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι πολιτικοί αρχηγοί αποχαιρετούν τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη

Οι πολιτικοί αρχηγοί αποχαιρετούν τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη
EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Η πολιτική σκηνή της Ελλάδας πενθεί για τον θάνατο ενός από εκ πλέον εμβληματικών προσώπων της πολιτικής ιστορία του τόπου. Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης απεβίωσε σε ηλικία 99 ετών.  

Συγκινητικός ήταν ο αποχαιρετισμός του Κυριάκου Μητσοτάκη στον πατέρα του. Με μια ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο facebook, είπε το... διαδικτυακό αντίο στον πατέρα του Κωνσταντίνο, που έφυγε τα ξημερώματα από τη ζωή.

Η ανάρτηση περιλαμβάνει μια φωτογραφία των δυο τους, από καλοκαιρινές διακοπές, όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν ακόμη παιδί.

Η τρυφερή φωτογραφία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη με τον γιό του, με φόντο τη θάλασσα «ξυπνά» αναμνήσεις στον πρόεδρο της ΝΔ, ο οποίος τη συνοδεύει με το λιτό, αλλά περιεκτικό «Σε ευχαριστώ για όλα» που απευθύνει στον πατέρα του.

Τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη εξέφρασε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά.

«Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης υπήρξε σημαντική και ισχυρή προσωπικότητα που σημάδεψε την πολιτική ζωή του τόπου στην μεταπολεμική περίοδο. Παρέμεινε ενεργός μέχρι την τελευταία στιγμή, πιστός στις απόψεις του για την παράταξή του και τη χώρα. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του», ανέφερε στη δήλωσή της.

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη είχε ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας μετά το νέο του θανάτου του πατέρα του.

Ο κ. Κουτσούμπας μετάφερε τα συλλυπητήριά του για την απώλειά του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Τα θερμά του συλλυπητήρια για τον θάνατο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη εξέφρασε και ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, ένας εκ των πλέον αυστηρών κριτών του.

Ο κ. Λεβέντης εξέφρασε την θλίψη του για την «απώλεια του παλαίμαχου της πολιτικής Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Μία πολυτάραχη ζωή από την οποία δεν έλειπαν τα λάθη».

«Ο εκλιπών σημάδεψε την εποχή του και είχε πολλούς και πιστούς φίλους, αλλά και πολλούς επικριτές. Εκφράζουμε στην οικογένεια του τα θερμά μας συλλυπητήρια», ανέφερε ο κ. Λεβέντης.

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, έστειλε τα δικά του συλλυπητήρια μέσω twitter, αφήνοντας όμως αιχμές.

«Αποχαιρετούμε σήμερα έναν μεγάλο ηγέτη υπόδειγμα κοινοβουλευτικού άνδρα που ανατράπηκε από την προδοσία Σαμαρά. Καλό ταξίδι Πρόεδρε», έγραψε.

Ο επικεφαλής του Ποταμίου, Σταύρος Θεοδωράκης στάθηκε στην Κρητική καταγωγή του εκλιπόντα και τον αποχαιρέτησε με το εξής tweet:

«Καλό ταξίδι ψηλέ. Θα σε θυμόμαστε όρθιο με την κατσούνα σου στα βουνά της ζωής & της Κρήτης. Τα συλλυπητήρια μου σε οικογένεια & φίλους».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ