ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τζανακόπουλος: Θέλουμε καθαρή λύση στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου

Τζανακόπουλος: Θέλουμε καθαρή λύση στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Μια καθαρή λύση στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου ώστε να ανοίξει ο δρόμος της ένταξης της χώρας στο πρόγραμμα της ποσοτικής χαλάρωσης, έθεσε ως στόχο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

Σύμφωνα με τον υπουργό Επικρατείας, η Ελλάδα έχει ισχυρή διαπραγματευτική θέση. «Στις 15 Ιουνίου γίνεται κάθε δυνατή προσπάθεια για να πάρουμε καθαρή λύση για να πάρουμε μια συνολική συμφωνία και να δώσουμε τέλος στην αμφιβολία για συμμετοχή η μη του ΔΝΤ στο πρόγραμμα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τζανακόπουλος.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 πρόσθεσε ότι αυτό θα αλλάξει στο σύνολό της την εικόνα της ελληνικής οικονομίας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι οι πολιτικές δυνάμεις σε όλη την Ευρώπη, αλλά και το σύνολο των ξένων Μέσων, στηρίζει το πολιτικό και ηθικό δικαίωμα της Ελλάδας να βρει λύση, για να βγει η χώρα από το αδιέξοδο.

Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση συνεχίζει την προσπάθεια να γεφυρωθούν οι διαφορές μεταξύ του ΔΝΤ και των εταίρων της χώρας και ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή καμιά πρόταση που θα αφήνει κενά για τη συμμετοχή ή μη του ΔΝΤ.

Συλλυπητήρια για τον θάνατο του κ. Μητσοτάκη

Την ίδια ώρα, μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ο υπουργός Επικρατείας αναφέρθηκε στον θάνατο του επίτιμου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη κάνοντας λόγο για «λυπηρό γεγονός».

«Ο θάνατος του κ. Μητσοτάκη είναι ένα λυπηρό γεγονός. Εκφράζουμε συλλυπητήρια στην οικογένεια & τους οικείους του», έγραψε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ