«Θα πιάσουμε τους στόχους εσόδων» εκτιμά η Κατερίνα Παπανάτσιου
"Θα πι΄άσουμε τους στόχους των εδόδων", εκτίμησε η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου σε συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό Πρακτορείο «104,9 FM».
Η υφυπουργός, σε ερώτηση σχετικά με το 28% των φορολογούμενων που δεν κατέβαλαν την πρώτη δόση, απάντησε ότι πέρυσι το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 30%. Όπως εξήγησε, πρόκειται για συνήθη πρακτική προκειμένου οι φορολογούμενοι να κάνουν χρήση της ρύθμισης των 12 δόσεων. "Επιπλέον, έστω και αυτό το μικρό 2% αποτελεί ένδειξη", σημείωσε, προβλέποντας ότι οι στόχοι θα πιαστούν.
Αναφορικά με το θέμα της φοροδιαφυγής στις τουριστικές περιοχές, η αρμόδια υφυπουργός είπε στο «Πρακτορείο FM» ότι η πλειοψηφία των επαγγελματιών δίνει αποδείξεις, γι’ αυτό και η αύξηση κατά 20% του τουριστικού κύματος αποτυπώνεται αντίστοιχα και στα έσοδα.
Τέλος, η Κ. Παπανάτσιου ανέφερε πως η γίνεται προσπάθεια αντιμετώπισης του λαθρεμπορίου καυσίμων,όμως "θαύματα όμως δεν μπορούν να γίνουν", καθώς, όπως υποστήριξε, η παρούσα κυβέρνηση δεν βρήκε ούτε μία εφαρμοστική σε συνέχεια των νόμων που είχε ψηφίσει η ΝΔ.
SPONSORED
«Καυτό» 48ωρο στη Βουλή: «Κλείδωσε» για την Παρασκευή η εξεταστική για τις υποκλοπές
13:18
Γκάλοπ Τσίπρα για το όνομα του νέου κόμματός του: «Πυξίδα, Ιθάκη ή Λάουρα;» - Δείτε βίντεο
13:18
Πρόεδρος Ταϊβάν: «Ξένες δυνάμεις» δεν μπορούν να καθορίσουν το μέλλον του νησιού
13:12
Ρόδος: Ελεύθερος με όρους και εγγύηση 50.000 ευρώ ο 45χρονος για το τροχαίο δυστύχημα
13:07