ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΡΤ σε ΝΔ: Ας αφήσουν την ΕΡΤ έξω από μικροκομματικά συμφέροντα

ΕΡΤ σε ΝΔ: Ας αφήσουν την ΕΡΤ έξω από μικροκομματικά συμφέροντα

Απάντηση στους χαρακτηρισμούς της Νέας Δημοκρατίας για την ΕΡΤ, την οποία ονόμασε «γκαιμπελικό παραμάγαζο του ΣΥΡΙΖΑ», δίνει το γραφείο Τύπου της ΕΡΤ, στην οποία επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι η δημόσια ραδιοτηλεόραση εφαρμόζει πιστά την κείμενη νομοθεσία και τους κανόνες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας.

Η ΝΔ κατηγόρησε την ΕΡΤ ότι εκτελεί «διατεταγμένες, από το Μέγαρο Μαξίμου, υπηρεσίες», και ότι δεν προέβαλε την επίσκεψη του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, στα δικαστήρια της Ευελπίδων.

Στην απάντησή της η ΕΡΤ αναφέρει τα εξής:

– Η δημόσια ραδιοτηλεόραση καλύπτει τις δραστηριότητες όλων των πολιτικών αρχηγών, εφαρμόζοντας πιστά την κείμενη νομοθεσία και τους κανόνες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας.

– Οι συντάκτες της ανακοίνωσης θα μπορούσαν να δουν ότι η επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στα δικαστήρια της Ευελπίδων όχι μόνο δεν αγνοήθηκε από την ΕΡΤ, αλλά καλύφθηκε από ρεπορτάζ που μεταδόθηκαν στα χθεσινά δελτία Ειδήσεων των 12:00 και 15:00. Και αυτό έπρεπε να το κάνουν για να μην εκτεθούν οι ίδιοι. Όχι η ΕΡΤ. Εκτός αν κάποιοι επιθυμούν να αναλάβουν ρόλο αρχισυντάκτη στην ΕΡΤ, υποδεικνύοντας και επιβάλλοντας τον τρόπο και τα τεχνικά μέσα με τα οποία η ΕΡΤ θα καλύπτει την πολιτική επικαιρότητα...

Ας αφήσουν λοιπόν την ΕΡΤ να κάνει αυτό που πρέπει, έξω από επικοινωνιακά παιχνίδια και μικροκομματικά συμφέροντα.

Η ΕΡΤ είναι παντού, ανοιχτή σε όλες τις απόψεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ