Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Ολλανδική… έκπληξη στον πάγο (pics)
Η Εσμέε Φίσερ έκανε την έκπληξη και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 5.000 μέτρα του πατινάζ ταχύτητας, στο πλαίσιο των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων της Πιονγκτσάνγκ.
Η 22χρονη αθλήτρια από την Ολλανδία κάλυψε την απόσταση σε 6:50.23 και ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, πανηγυρίζοντας το «παρθενικό» Ολυμπιακό μετάλλιο της καριέρας της. Η Φίσερ άφησε στην δεύτερη θέση τη Μαρτίνα Σαμπλίκοβα, η οποία δεν κατάφερε να στεφθεί για τρίτη διαδοχική φορά «χρυσή» Ολυμπιονίκης στα 5.000 μέτρα του πατινάζ ταχύτητας.
Η αθλήτρια από την Τσεχία, η οποία είναι η κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ στα 5.000 μέτρα, σημείωσε επίδοση 6:51.85 που δεν ήταν αρκετή για να υπερασπιστεί τους τίτλους που είχε κατακτήσει στο αγώνισμα στο Βανκούβερ το 2010 και στο Σότσι το 2014. Το χάλκινο μετάλλιο στα 5.000 μέτρα κατέκτησε η Ναταλίνα Βορόνινα, ως Ολυμπιακή Αθλήτρια από τη Ρωσία, με 6:53.98.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στα 5.000 μέτρα έλαβε μέρος και η Κλαούντια Πεχστάιν, η οποία έχει κατακτήσει εννέα Ολυμπιακά μετάλλια στην σπουδαία καριέρα της, συμπεριλαμβανομένων τριών χρυσών στο συγκεκριμένο αγώνισμα (σ.σ. το 1994 στο Λιλεχάμερ, το 1998 στο Ναγκάνο και το 2002 στο Σολτ Λέικ Σίτι). Στην έβδομη διοργάνωση Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων της καριέρας της, η πολύπειρη Γερμανίδα, η οποία την επόμενη Πέμπτη έχει γενέθλια (22/2/1972), κατετάγη όγδοη στα 5.000 μέτρα με επίδοση 7:05.43.
Κοινωνικός Τουρισμός 2026: Παράταση στις αιτήσεις μέχρι αύριο, λέει η διοικήτρια ΔΥΠΑ - Όλα τα ΑΦΜ σήμερα
11:57
Κάγια Κάλας για πυροβολισμούς στις ΗΠΑ: «Η πολιτική βία δεν έχει θέση σε μια δημοκρατία»
11:42
Τέσσερις Παλαιστίνιοι νεκροί στη Λωρίδα της Γάζας από ισραηλινές επιθέσεις
11:41
40 χρόνια Τσερνόμπιλ: Ο Ζελένσκι κατηγορεί τη Ρωσία για πυρηνική τρομοκρατία
11:35