ΣΠΟΡ

Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2018: «Ήξερα ότι ο Θεός δεν θα μας άφηνε εκτός» δηλώνει ο Μέσι

Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2018: «Ήξερα ότι ο Θεός δεν θα μας άφηνε εκτός» δηλώνει ο Μέσι
REUTERS/Sergio Perez

«Ήξερα ότι ο Θεός ήταν μαζί μας και δεν θα μας άφηνε εκτός συνέχειας». Αυτό δήλωσε ο MVP του αγώνα Αργεντινή - Νιγηρία, Λιονέλ Μέσι, μετά τη νίκη - πρόκριση της «αλμπισελέστε» επί των «σούπερ αετών» με 2-1.

«Η νίκη είναι αφιερωμένη στον λαό μας και σε όλο τον κόσμο που έφτασε ως εδώ, για τη θυσία που έκαναν αλλά και σε όλους τους ανθρώπους που ήταν πάντα κοντά μας. Είχαμε πίστη ότι μπορούμε να νικήσουμε αυτό το παιχνίδι και ήταν θαυμάσιο να το κερδίσουμε με αυτό τον τρόπο».

Και συνέχισε αναφερόμενος στον αγώνα των «16» με τη Γαλλία: «Υποφέραμε πολύ. Διακυβεύονταν πολλά. Ήταν μια τεράστια ανακούφιση για όλους μας. Δεν πιστεύαμε ότι θα υποφέραμε τόσο πολύ. Παρακολουθήσαμε κάθε παιχνίδι της Γαλλίας. Είναι μια πολύ καλή ομάδα, με εξαιρετικούς παίκτες. Έχουν πολύ γρήγορους ποδοσφαιριστές, που μπορούν πραγματικά να κάνουν τη διαφορά. Ξέρω τι θα πρέπει να κάνουμε. Θα είναι ένα πολύ σκληρό παιχνίδι, χωρίς αμφιβολία».

Ο Χόρχε Σαμπάολι, που πήρε... παράταση στον πάγκο της Εθνικής Αργεντινής, δήλωσε: «Αυτή η νίκη ήρθε επειδή οι παίκτες ήταν αποφασισμένοι και είναι εξαιρετικοί ποδοσφαιριστές. Σήμερα κατάφεραν να κερδίσουν εναντίον ενός πολύ σκληρού αντιπάλου. Είχαμε την απαραίτητη δύναμη για να πολεμήσουμε μέχρι την τελευταία στιγμή. Οι παίκτες ήταν πραγματικά γενναίοι και το θάρρος έκανε εφικτή την επίτευξη του δεύτερου γκολ».

Ο τεχνικός της Εθνικής Νιγηρίας, Γκέρνοτ Ρορ, είπε: «Είναι μεγάλη απογοήτευση, γιατί η ομάδα μου έδωσε τον καλύτερο εαυτό της. Παίξαμε καλό ποδόσφαιρο, όσο μπορούσαμε, αλλά μας λείπει η εμπειρία. Αυτός ο αγώνας όμως χτίζει χαρακτήρα και σε τέσσερα χρόνια θα είμαστε πολύ δυνατοί».

Για τον μη καταλογισμό πέναλτι σε χέρι του Ρόχο, το οποίο ο Τσακίρ είδε στο VAR κι έκρινε ακούσιο, είπε: «Νομίζω ότι ήταν χέρι, αλλά είναι δύσκολο να δώσεις μια καλή ερμηνεία. Θα μπορούσαμε να σημειώσουμε ένα δεύτερο γκολ αλλά δεν το κάναμε. Η Αργεντινή πίεσε, με μεγάλους παίκτες επιπέδου Champions League. Σε αυτό το επίπεδο χρειαζόμαστε επίσης λίγη τύχη και δεν είχαμε αρκετή σήμερα. Θα ήθελα να συνεχίσω με αυτή την ομάδα, έχω μια καλή αίσθηση (...) Έχουμε ένα καλό μείγμα πάθους και πειθαρχίας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ