ΣΠΟΡ

Υπόκλιση του ευρωπαϊκού μπάσκετ στον Παύλο Γιαννακόπουλο

Υπόκλιση του ευρωπαϊκού μπάσκετ στον Παύλο Γιαννακόπουλο
Η ελίτ του ευρωπαϊκού μπάσκετ είναι στην Αθήνα για να τιμήσει τον Παύλο Γιαννακόπουλο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ/EUROKINISSI

Κορυφαίοι παράγοντες, προπονητές και αθλητές έδωσαν το «παρών» στο gala της ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ ενόψει του 1ου τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος» που διοργανώνει στο ΟΑΚΑ.

Ο Παναθηναϊκός τιμά με τον καλύτερο τρόπο τη μνήμη του Παύλου Γιαννακόπουλου, θεσπίζοντας τη διεξαγωγή τουρνουά που θα φέρει το όνομά του. Το πρώτο «Παύλος Γιαννακόπουλος» στην ιστορία, θα διεξαχθεί την Πέμπτη (27/09) και την Παρασκευή (28/09) στο ΟΑΚΑ, με τη συμμετοχή – εκτός του διοργανωτή Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ- και των Μακάμπι Τελ Αβίβ, Φενέρμπαχτσε και Χίμκι. Το βράδυ της Τετάρτης (26/09), η «πράσινη» ΚΑΕ παράθεσε δείπνο σε όλους τους υψηλούς προσκεκλημένους που δίνουν το «παρών» στην Αθήνα για να τιμήσουν τον Παύλο Γιαννακόπουλο.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, η Δέσποινα Γιαννακόπουλου, ο Θανάσης Γιαννακόπουλος και όλα τα μέλη του Παναθηναϊκού, του Πασκουάλ και των παικτών συμπεριλαμβανομένων, ήταν οι οικοδεσπότες της βραδιάς. Όπως είναι απόλυτα φυσικό, το κλίμα ήταν αρκετά φορτισμένο συγκινησιακά, αφού άπαντες ήταν εκεί για να τιμήσουν τη μνήμη του Παύλου Γιαννακόπουλου. Του ανθρώπου που οδήγησε τον Παναθηναϊκό στο να γίνει η μεγαλύτερη δύναμη στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, το οποίο όπως όλοι παραδέχθηκαν του οφείλει τα μέγιστα για το υψηλό επίπεδο στο οποίο έχει φτάσει σήμερα.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος απηύθυνε χαιρετισμό προς όλους όσους βρέθηκαν στην εκδήλωση, ενώ το ίδιο έκανε και ο Θανάσης Γιαννακόπουλος. Το κλίμα ήταν αρκετά φορτισμένο, με τη συγκίνηση να είναι διάχυτη, ειδικότερα τη στιγμή όπου προβλήθηκε ένα βίντεο – αφιέρωμα για τον Παύλο Γιαννακόπουλο. Για τον άνθρωπο που άλλαξε την ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ και του Παναθηναϊκού και που το επόμενο διήμερο θα τιμηθεί όπως αρμόζει στα όσα πρόσφερε στον αθλητισμό συνολικά…

Στο δείπνο, μεταξύ άλλων, έδωσε το «παρών» ο CEO της Euroleague, Τζόρντι Μπερτομέου, μαζί με αρκετά ακόμα στελέχη της διοργανώτριας αρχής, ενώ ξεχώρισε η παρουσία του Σιμόν Μιζράχι. Ο εμβληματικός διοικητικός ηγέτης της Μακάμπι Τελ Αβίβ, δεν θα μπορούσε να λείψει από μια τέτοια βραδιά, καθώς συνδεόταν με βαθιά κι αληθινή φιλία με τον Παύλο Γιαννακόπουλο.

Source: Xavi Pascual from Panathinaikos OPAP to Pavlos Giannakopoulos tournament by Leoforos

Εκεί ήταν και ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, μαζί με τον Μαουρίτσιο Γκεραρντίνι, general manager της Φενέρμπαχτσε, όπως και όλοι οι προπονητές κι οι αθλητές των ομάδων που θα συμμετάσχουν στο τουρνουά. Το «παρών» έδωσαν κι εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου, όπως ο υφυπουργός αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, ο υπουργός υποδομών και μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κωστής Χατζηδάκης, αλλά και αρκετά ακόμα σημαντικά πρόσωπα.

Source: Jordi Bertomeu from Euroleague for Pavlos Giannakopoulos tournament by Leoforos

ΔΗΜΟΦΙΛΗ