ΣΠΟΡ

Συγκλονίζει η εξομολόγηση του Ρίισε για τη δολοφονική επίθεση που δέχθηκε από τον Μπέλαμι

Συγκλονίζει η εξομολόγηση του Ρίισε για τη δολοφονική επίθεση που δέχθηκε από τον Μπέλαμι
ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/GUIDO MANUILO & ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/ANDREU DALMAU

Πίσω στο 2007 μια παρεξήγηση μεταξύ των παικτών της Λίβερπουλ, Κρεγκ Μπέλαμι και Τζον Άρνε Ρίισε, κατέληξε με επίθεση του πρώτου κατά του δεύτερου με ένα μπαστούνι γκολφ. 

 

Όπως αποκαλύπτεται στην αυτοβιογραφία του πρώην Νορβηγού ποδοσφαιριστή, όλα ξεκίνησαν όταν οι παίκτες της Λίβερπουλ είχαν βγει να διασκεδάσουν και οι περισσότεροι κατανάλωσαν μεγάλες ποσότητες αλκοόλ. Τότε, ο Μπέλαμι είχε μία παρεξήγηση με τον Ρίισε, η οποία αργότερα πήρε διαστάσεις. Ο Νορβηγός Ρίισε έφυγε νωρίς από το μαγαζί όπου διασκέδαζε η ποδοσφαιρική ομάδα και επέστρεψε στο ξενοδοχείο.

Λίγο μετά και ενώ ο ίδιος είχε ήδη κοιμηθεί, τον περίμενε μία απρόσμενη επίσκεψη: Ο Ουαλός Κρεγκ Μπέλαμι πήγε στο δωμάτιο, έτοιμος να προκαλέσει μεγάλη σωματική βλάβη στον συμπαίκτη του, καθώς ήταν μεθυσμένος και δεν μπορούσε να ελέγξει τον θυμό του.

Αρπάζοντας ένα μπαστούνι του γκολφ ο Μπέλαμι επιτέθηκε στον Ρίισε ο οποίος ήταν ξαπλωμένος στο κρεβάτι του. Επειδή κοιμόταν στο ίδιο δωμάτιο με τον Άγκερ, δεν περίμενε να μπει κάποιος άλλος και άργησε να καταλάβει ότι ήταν ο Κρεγκ που έχει εισβάλλει και μάλιστα αρκετά μεθυσμένος. Όταν το αντιλήφθηκε, είχε ήδη δεχθεί χτυπήματα. Ευτυχώς, πρόλαβε να μαζέψει γρήγορα τα πόδια του, αλλιώς ίσως να είχε προκληθεί σοβαρό πρόβλημα, που θα τον εμπόδιζε στη συνέχιση της καριέρας του.

Η παρεξήγηση μεταξύ των δύο ξεκίνησε όταν ο Μπέλαμι κάλεσε στη σκηνή για να τραγουδήσει, τον Ρίισε στο κέντρο που διασκέδαζαν. Επέμεινε πολύ σε αυτό, επειδή ο Νορβηγός αρνούνταν και ο συμπαίκτης του ένιωσε πως τον προσέβαλε.

Λίγες μέρες μετά το τραγικό συμβάν, στις 21 Φεβρουαρίου, η Λίβερπουλ αναμετρήθηκε στο «Καμπ Νόου» με την Μπαρτσελόνα και επικράτησε 1-2, κάνοντας άλμα πρόκρισης στα ημιτελικά. Σε εκείνον τον αγώνα, ο Κρεγκ Μπέλαμι κατά κάποιο τρόπο γνωστοποίησε σε όλους το συμβάν με τον Ρίισε, καθώς πανηγύρισε μετά από γκολ προσποιούμενος ότι κρατά μπαστούνι του γκολφ και χτυπάει μπαλάκι.

Αντιθέτως, ο Ρίισε στο δικό του γκολ, έτρεξε πάνω του και τον αγκάλιασε...

Η εξιστόρηση της επίθεσης από τον Ρίισε

Στην αυτοβιογραφία του ο Ρίισε αναφέρθηκε εκτενώς στο συμβάν και επιχείρησε να εξηγήσει τι ακριβώς συνέβη τότε με τον συμπαίκτη του.

Αφού περιέγραψε τον λεκτικό καυγά τους κατά τη διάρκεια του πάρτι καθώς και την πρόωρη αποχώρησή του, για να πάει να κοιμηθεί, συνέχισε: «Ξύπνησα μέσα στο σκοτάδι, ακούγοντας κάποιον να ανοίγει την πόρτα. Φυσικά, πίστεψα ότι ήταν ο Άγκερ. Γύρισα, αλλά τα μάτια μου ήταν μισόκλειστα λόγω της νύστας μου και δεν είδα καθαρά. Όμως, κάτι με έκανε να καταλάβω ότι δεν ήταν ο Άγκερ. Τότε, είδα τον Κρεγκ Μπέλαμι με ένα μπαστούνι του γκολφ δίπλα στα πόδια μου.

Ο Στιβ Φίναν που μοιραζόταν το δωμάτιο με τον Μπέλαμι, ήταν επίσης εκεί, αλλά δεν έκανε κάποια κίνηση. Ο Μπέλαμι σήκωσε το μπαστούνι και άρχισε να χτυπάει όσο πιο δυνατά μπορούσε. Θα μπορούσαν τα χτυπήματα να τερματίσουν την καριέρα μου, αλλά πρόλαβα να μαζέψω τα πόδια μου.

Πετάχτηκα από το κρεβάτι για να προστατεύσω τον εαυτό μου και να αποφύγω τα χτυπήματα. Τότε, ο Μπέλαμι γύρισε και μου είπε 'Κανένας δεν μου δείχνει ασέβεια μπροστά στους άλλους. Δε με νοιάζει αν θα πάω φυλακή. Έχω αρκετά χρήματα για να πάνε τα παιδιά μου σχολείο και τα πάντα. Δε με νοιάζει. Θα σε γ@μησω'. Σήκωσε το μπαστούνι και άρχισε να χτυπάει ξανά. Από την αδρεναλίνη δεν αισθάνθηκα πόνο εκείνη την στιγμή, αλλά με χτύπησε πολύ δυνατά.

Θα μπορούσε να με έχει τραυματίσει σοβαρά. Την ίδια στιγμή, ήξερα ότι μπορούσα να τον ακινητοποιήσω και να τον χτυπήσω, διότι ήμουν πιο μεγαλόσωμος. Ήξερα ότι αν έκανα επίθεση στον Μπέλαμι, η καριέρα μου στη Λίβερπουλ θα τελείωνε. Προσπάθησα να τον ηρεμήσω. 'Άσε κάτω το μπαστούνι και έλα να παίξουμε ξύλο με τις γροθιές μας. Έλα. Μια κανονική μάχη'. Στάθηκε και με κοίταξε. Μετά μου είπε 'αύριο στις 9 το πρωί θα συναντηθούμε και θα το τελειώσουμε'. Έφυγε ύστερα απ' αυτό».

Ο Ρίισε ανέφερε ότι την επόμενη ημέρα στο πρωινό, τα νέα είχαν διαδοθεί και οι υπόλοιποι γελούσαν με ό,τι έγινε, πράγμα που τον ενόχλησε, διότι θα περίμενε να πουν κάτι στον Μπέλαμι.

Όσο για τον Ουαλό, δεν έκανε την παραμικρή κίνηση, δεν είπε τίποτα, σαν να μη συνέβη κάτι το προηγούμενο βράδυ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ