ΣΠΟΡ

Απόλυτα ευχαριστημένος με την επιλογή του να έρθει στην Ελλάδα εμφανίζεται ο Σίλβα

Απόλυτα ευχαριστημένος με την επιλογή του να έρθει στην Ελλάδα εμφανίζεται ο Σίλβα
EUROKINISSI/ICON PRESS/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ

Η απόφαση να αφήσει την Πορτογαλία και να έρθει στην Ελλάδα το καλοκαίρι δεν ήταν εύκολη για τον Μάρκο Σίλβα. Όμως ο προπονητής του Ολυμπιακού νιώθει απόλυτα δικαιωμένος με την επιλογή του αυτή κάνοντας απολογισμό σε αυτούς τους πρώτους μήνες της παρουσίας του στον ερυθρόλευκο πάγκο, στο δεύτερο κομμάτι της αποκλειστικής συνέντευξης του στο CNN.GR.

 

Δεν αιφνιδιάστηκε από τα όσα βρήκε στην χώρα μας ο προπονητής του Ολυμπιακού. Αποκάλυψε στο CNN.GR ότι είχε πάρει πληροφορίες και για την ζωή στην Ελλάδα, κυρίως όμως για τον πρωταθλητή Ελλάδας. "Πήρα πληροφορίες για το πρωτάθλημα και την ομάδα και από τον Περέϊρα, και από τον Ζαρντίμ και κυρίως από τον Φερνάντο Σάντος, που έχουμε μια πολύ καλή σχέση. Ήταν εύκολη η απόφαση μου. Με βοήθησαν πολύ. Όσο για την ζωή στην Ελλάδα, είναι λίγο πολύ όπως τα ανέμενα. Γινόταν μεγάλη συζήτηση το καλοκαίρι, την εποχή που συζητούσα με την οικογένεια μου, για τα τεκταινόμενα εδώ και ήξερα τι θα βρω πάνω-κάτω. Όλα πηγαίνουν μια χαρά".

Για τον φιλόδοξο Πορτογάλο τεχνικό το πρότζεκτ του Ολυμπιακού ήταν το ισχυρότερο κίνητρο για να πάρει την απόφαση να μετακομίσει. "Δεν μου είπαν τίποτε κακό γενικά. Για μένα το πιο σημαντικό ήταν να μάθω για τον σύλλογο. Ήξερα ότι ο Ολυμπιακός θα μου δώσει την ευκαιρίας για τίτλους και επιτυχίες. Και αυτό είναι κάτι που αναζητά κάθε φιλόδοξος προπονητής".

Πρότυπο ο Μουρίνιο, αλλά δύσκολη η επιλογή ανάμεσα σε Κριστιάνο και Μέσσι

Ο νεαρός τεχνικός του Ολυμπιακού αναγνώρισε ότι η καριέρα του Ζοσέ Μουρίνιο άνοιξε τον δρόμο και στους υπόλοιπους Πορτογάλους προπονητές. "Δεν είναι τόσο πίεση τα όσα έχει πετύχει ο Ζοσέ, αλλά μάλλον κίνητρο. Είναι ένα λαμπερό παράδειγμα για όλους μας, ένα πρότυπο. Και όχι μόνον αυτός. Και ο Φερνάντο Σάντος είναι ένας τέτοιος τεχνικός. Μας άνοιξαν τον δρόμο και τους το χρωστάμε".

Όταν τον ρωτήσαμε να μας πει, ποιον θα διάλεγε, ανάμεσα σε Κριστιάνο και Μέσσι, αν είχε την δυνατότητα, η απάντησή του δεν ήταν η αναμενόμενη. "Ξέρω ότι οι περισσότεροι θα θεωρήσουν ότι θα επέλεγα τον Κριστιάνο. Και επειδή είμαστε συμπατριώτες και επειδή τον ξέρω και θα με στήριζε. Πρέπει να σας πως όμως ότι είναι μια πολύ δύσκολη απόφαση. Γιατί και οι δύο είναι τεράστιοι παίκτες, με διαφορετικά όμως χαρακτηριστικά παιχνιδιού. Πραγματικά ένα δύσκολο πρόβλημα".
Μάρκο Σίλβα: Καθημερινά σκληρή δουλειά για να γινόμαστε καλύτεροι

ΔΗΜΟΦΙΛΗ