ΣΠΟΡ

ΠΑΟΚ-Άρης 1-1: Του έβαλε «φρένο»

ΠΑΟΚ-Άρης 1-1: Του έβαλε «φρένο»

Ο Άρης όντας εξαιρετικά «διαβασμένος» έφυγε με το βαθμό της ισοπαλίας (1-1) από την έδρα του ΠΑΟΚ. 

Το παιχνίδι που διεκδικεί δάφνες ποιότητας είχε πάθος και δύναμη, αλλά λίγες αξιόλογες φάσεις. Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε στο 39΄ με δυνατό σουτ του Βιεϊρίνια και ο Αρης ισοφάρισε στο 85' με κεφαλιά του Βέλεθ.

Το 1-1 στέλνει τον Άρη στους 34 βαθμούς και στο +3 από τον Παναθηναϊκό που είναι έκτος, την ώρα που ο ΠΑΟΚ είναι στους 58, στο +10 από τον δεύτερο Ολυμπιακό ο οποίος παίζει τη Δευτέρα (25/02) με τον ΟΦΗ στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή ήταν η πρώτη απώλεια βαθμών για τον ΠΑΟΚ τη φετινή σεζόν στην Τούμπα. Οι Θεσσαλονικείς στα προηγούμενα 11 ματς είχαν ισάριθμες νίκες, όμως, στο 12ο κόντρα στον Άρη υποχρεώθηκαν στην ισοπαλία. Αποδείχθηκε, δηλαδή, για ακόμα μια φορά πως σε τέτοιων ειδικών συνθηκών ντέρμπι, καμία σημασία δεν έχει η διαφορά των θέσεων στη βαθμολογία, η διαφορά ποιότητας και το πως πάνε στα ματς αυτές οι ομάδες. Ο Άρης κατάφερε με γκολ στο φινάλε του ματς να πάρει τον βαθμό στην Τούμπα που αναλογικά με την πορεία, την ποιότητα αλλά και την οικονομική δυνατότητα των δυο ομάδων μπορεί να θεωρηθεί σημαντική επιτυχία για τους «κίτρινους».

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Σάκχοφ (56’ Ολιβέιρα), Μαουρίτσιο, Ζαμπά, Ελ Καντουρί (68’ Πέλκας), Μπίσεσβαρ (88’ Σβιντέρσκι), Άκπομ

Άρης (Σάββας Παντελίδης): Κουέστα, Τζανακάκης, Ροθ, Βέλεθ, Κόρχουτ (85’ Βαλεριάνος), Σιώπης, Ματίγια, Μαρτίνεζ (64’ Γιουνές), Λάρσον, Γκαρσία (89’ Ιντζόγλου), Ντιγκινί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ