ΣΠΟΡ

Ο Ζιντάν αναλαμβάνει την Ρεάλ Μαδρίτης που απέλυσε τον Μπενίτεθ

Ο Ζιντάν αναλαμβάνει την Ρεάλ Μαδρίτης που απέλυσε τον Μπενίτεθ
EUROKINISSI / ICONPRESS /ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΖΑΜΑΡΟΣ

Για το Ράφα Μπενίτεθ η ισοπαλία με την Βαλένθια ήταν το τελευταίο παιχνίδι του στον πάγκο της Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Ζιντάν αναλαμβάνει νέος προπονητής.

Σε έκτακτο ΔΣ του συλλόγου αποφασίστηκε η διακοπή της συνεργασίας με τον Ράφαελ Μπενίτεθ, που δεν μπόρεσε να διορθώσει την εικόνα της ομάδας.

Έχοντας χάσει τα αποδυτήρια, αφού τα περισσότερα από τα αστέρια της «Βασίλισσας» δεν είχαν καλές σχέσεις μαζί του και με την αγωνιστική κατάσταση να μην βελτιώνεται, η απόφαση ήταν μονόδρομος. Όλες οι εφημερίδες άλλωστε από το πρωί της Δευτέρας προανήγγειλαν το διαζύγιο.

Ουσιαστικά μετά το 0-4 από την Μπαρτσελόνα, η απόφαση ήταν ειλημμένη. Τα περισσότερα από τα μέλη του ΔΣ δεν τον ήθελαν, αλλά ο Φλορεντίνο Πέρεθ θεωρούσε ότι δεν είναι σωστή λύση να αλλάξει προπονητή στα μέσα της σεζόν. Ήρθε η ιστορία με τον αποκλεισμό στο Κύπελλο να επιβαρύνει την κατάσταση. Μετά όμως την ισοπαλία της Μπαρτσελόνα με την Εσπανιόλ, η αδυναμία της Ρεάλ Μαδρίτης να κερδίσει την Βαλένθια και να κλείσει την διαφορά τον έπεισε, ότι ο Ισπανός τεχνικός δεν μπορεί να αλλάξει την κατάσταση.

Στο προσκήνιο ο Ζιντάν

Ο Ζινεντίν Ζιντάν αναλαμβάνει άμεσα την ομάδα με βοηθό του τον Εστεμπάν Σολάρι.

Στην επίσημη συνέντευξη Τύπου εμφανίστηκε στο πλευρό του Πέρεθ μαζί με όλη την οικογένεια του, τη σύζυγο του και τα 4 παιδιά του (ο μεγαλύτερος Έντσο ήδη "αρχηγός" στην β ομάδα) και υποσχέθηκε ότι θα κάνει τα πάντα για να κερδίσει η Ρεάλ έναν τίτλο εφέτος (πρωτάθλημα Ισπανίας ή Champions League).

Ο Ζιντάν που είχε την καθοδήγηση της Καστίγια (της β ομάδας) χαίρει της εκτίμησης όλων στην Ρεάλ. Δεν είναι κρυφό ότι στο πρόσωπό του όλοι έβλεπαν τον μελλοντικό προπονητή της. Απλά ήθελαν να είναι διαφορετικές οι συνθήκες, ώστε να μην το κάψουν. Πάντως ο Ζιζού έχει την στήριξη εκτός των μελών της διοίκησης και των αποδυτηρίων της Ρεάλ: όλες οι βεντέτες πρόσφατα τάχθηκαν υπέρ του Γάλλου, που σέβονται απόλυτα, αντίθετα με ό,τι συνέβαινε με τον Ράφα Μπενίτεθ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ