ΣΠΟΡ

Ήττα της Γιουνάιτεντ στο Λίβερπουλ θα σηματοδοτήσει πιθανή επιστροφή του σερ Άλεξ

Ήττα της Γιουνάιτεντ στο Λίβερπουλ θα σηματοδοτήσει πιθανή επιστροφή του σερ Άλεξ
Reuters / Phil Nobble Livepic

Ένα απίθανο σενάριο διακινείται τις τελευταίες ώρες στην Αγγλία, που θέλει τον σερ Άλεξ Φέργκιουσον να επιστρέφει στους πάγκους, σαν σύμβουλος του Γκιγκς, αν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ χάσει από την Λίβερπουλ στο ντέρμπυ.

Ο σερ Άλεξ παραιτήθηκε το 2013 και μέχρι σήμερα δεν έχει δείξει διάθεση να ξανακάτσει σε πάγκο. Όμως τα αποτελέσματα της Γιουνάιτεντ και η αμφισβήτηση στο πρόσωπο του Λουίς Φαν Γκάαλ τον φέρνει εκ νέου στο προσκήνιο. Βέβαια δεν θα αναλάβει πρώτος τεχνικός, αλλά θα είναι δίπλα στον Ράιαν Γκιγκς, που θα αναλάβει τα ηνία μέχρι το τέλος της σεζόν.

Το ΔΣ της Γιουνάιτεντ βρίσκεται σε κομβικό σημείο αποφάσεων, καθώς υπάρχουν δύο τάσεις. Η μία θέλει να πσοληφθεί κάποιο από τα τοπ ονόματα, που βρίσκονται στην αγορά: Γκουαρντιόλα, Μουρίνιο, Σιμεόνε. Σε μια τέτοια περίπτωση ο Γκιγκς θα αποτελέσει παρελθόν και θα του δοθεί η ευκαιρία να πάει σε άλλο σύλλογο.

Υπάρχουν όμως εκείνοι που πιστεύουν ότι ήρθε η ώρα του Ουαλλού. Είναι πλέον πιο έτοιμος από την εποχή που ανέλαβε υπηρεσιακός (μετά την απόλυση του Μόγιες) και πιστεύει αυτή η μερίδα συμβούλων, ότι πρέπει να βγει προπονητής από τα σπλάχνα του συλλόγου.

Σε αυτή την περίπτωση θα επιστρέψει και ο σερ Άλεξ Φέργκιουσον, ο οποίος έχει διακριτικά αποτραβηχτεί από τα κοινά του συλλόγου, από την στιγμή που ήρθε ο Φαν Γκάαλ. Διατηρεί όμως εξαιρετικές σχέσεις με την οικογενεια Γκλέιζερ (ιδιοκτήτες του συλλόγου) και παρακολουθεί κάποια ματς από την σουίτα της διοίκησης. Θα αποτελέσει λοιπόν τον μέντορα του Γκιγκς με ενεργό ρόλο αρχικά στο κοουτσάρισμα δίπλα του, παρά τα 75 χρόνια του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ