ΣΠΟΡ

Δ. Γιαννακόπουλος: Δεν νοείται κανένας να κοροϊδεύει τον κόσμο του Παναθηναϊκού, ούτε ο πρωθυπουργός

Δ. Γιαννακόπουλος: Δεν νοείται κανένας να κοροϊδεύει τον κόσμο του Παναθηναϊκού, ούτε ο πρωθυπουργός
INTIME.GR

Στο περιθώριο της κοπής πίτας του Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος μίλησε για το πρότζεκτ του Βοτανικού, έκανε λόγο για καθυστερήσεις από πλευράς της κυβέρνησης και τόνισε πως σε συνάντηση που έχει προγραμματίσει με τον πρωθυπουργό θα πρέπει να ξεκαθαριστεί αν οι δεσμεύσεις που δόθηκαν προεκλογικά θα υλοποιηθούν ή έγιναν για λόγους ψηφοθηρίας.

Στο κλειστό «Παύλος Γιαννακόπουλος» και μετά το τέλος της εκδήλωσης, ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου αναφέρθηκε στο θέμα του γηπέδου και σχολίασε πως έχουν υπάρξει καθυστερήσεις από την πλευρά της κυβέρνησης που προκαλούν περισσότερες δυσκολίες στο έργο. Όπως ξεκαθάρισε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, ο Δήμος Αθηναίων και η Περιφέρεια Αττικής συνεχίζουν να έχουν τη διάθεση να προχωρήσει άμεσα το έργο, δεν συμβαίνει όμως το ίδιο με την κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Αποκάλυψε, μάλιστα, πως το επόμενο διάστημα θα υπάρξει συνάντηση του ίδιου με τον πρωθυπουργό της χώρας. Όπως τόνισε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, στο ραντεβού αυτό θα του δοθεί η ευκαιρία να διαπιστώσει αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει την πρόθεση να υλοποιήσει αυτά για τα οποία είχε δεσμευτεί προεκλογικά κι αν η καθυστέρηση που παρατηρείται έχει να κάνει με φόρτο εργασίας της κυβέρνησης και με την ασχολία της με τα σοβαρά θέματα της χώρας ή αν οι δεσμεύσεις του πρωθυπουργού ήρθαν προεκλογικά και για λόγους ψηφοθηρίας. Σε κάθε περίπτωση, ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου ήταν σαφής, λέγοντας πως: «Δεν νοείται κανένας να κοροϊδεύει τον κόσμο του Παναθηναϊκού, ούτε ο πρωθυπουργός ο ίδιος».

«Καλησπέρα σε όλους, είναι μια ιδιαίτερη ημέρα σήμερα όχι μόνο λόγω της πίτας, αλλά γιατί ο σύλλογος κλείνει τα 112 χρόνια. Να ευχηθώ ο Σύλλογος να μακροημερεύσει και να έχει όχι μόνο άλλα 112 αλλά χίλια χρόνια ζωής και λειτουργίας. Είμαστε πάρα πολύ υπερήφανοι για αυτά που έχουμε πετύχει στον Ερασιτέχνη τους τελευταίους 18 μήνες, παραλάβαμε τα περισσότερα ομαδικά τμήματα στην Α2, καταφέραμε να ανέβουν στην πρώτη κατηγορία. Θέλαμε όμως να εδραιωθούμε, φαίνεται όμως ότι θα μπορέσουμε να πάμε για κάτι παραπάνω κι ενδεχομένως να διεκδικήσουμε και τίτλους. Ο Σύλλογος οργανώθηκε σε επαγγελματικά πρότυπα και θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συντελεστές, τους συνεργάτες μου και τους ανθρώπους που είναι στη διοίκηση και βέβαια όλους τους αθλητές. Τους 350 αθλητές, που είναι 2.000 μαζί με τις ακαδημίες οι οποίοι κάθε μέρα έρχονται, προπονούνται και φέρνουν τα αποτελέσματα για τον σύλλογο. Ό,τι καλύτερο εύχομαι σε όλους, υγεία, ευτυχία, αγάπη και τύχη», είπε αρχικά ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος.

Σε ερώτηση που του έγινε για τον Βοτανικό, απάντησε: «Θα τοποθετηθώ σύντομα για το θέμα αυτό. Σήμερα είναι τα γενέθλια, θα ήθελα να μπορούσα να πω κάποια διαφορετικά πράγματα. Δυστυχώς όμως μέχρι αυτή τη στιγμή, ξέροντας ότι είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο εγχείρημα όλο αυτό, θα έπρεπε να συντονιστούνε και να συνεργαστούν πάρα πολλοί φορείς, ο Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος, η κυβέρνηση, ο δήμος, η Περιφέρεια, πάρα πολλοί. Οι περισσότεροι από όσους προανέφερα έχουν ανταποκριθεί, δυστυχώς όμως συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός κάποιες από τις δεσμεύσεις που είχε δώσει προεκλογικά φάνηκε ότι τις έδωσε είτε ελαφρά τη καρδία είτε δεν τον ενδιαφέρει σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό. Θα μπορέσω να μιλήσω πολύ σύντομα για περισσότερα πράγματα. Ο Βοτανικός είναι κάτι που πρέπει να γίνει, δεν νοείται ο Παναθηναϊκός, η μεγαλύτερη ομάδα της Ελλάδας, να μην έχει ιδιόκτητες εγκαταστάσεις ενώ έχουν όλοι οι υπόλοιποι. Θέλω να πιστεύω ότι η καθυστέρηση αυτή ήταν λόγω φόρτου εργασίας κι όχι αδιαφορίας. Αιτήθηκα να γίνει μια συνάντηση τις επόμενες ημέρες με τον πρωθυπουργό, όπου εκεί θα καταλάβω πραγματικά αν υπάρχει διάθεση από τον πρωθυπουργό να προχωρήσει αυτό το έργο ή αν όλο αυτό ήταν στα πλαίσια της ψηφοθηρίας πριν τις εκλογές. Από εκεί και πέρα όμως για να πάμε στην ουσία του θέματος: Βλέποντας αυτή την καθυστέρηση εδώ κι αρκετούς μήνες προσπαθούμε να φτιάξουμε και ένα άλλο μοντέλο, το οποίο ενδεχομένως να μην είναι κάτω από τη σκέπη του ερασιτέχνη και να χρειαστεί ιδιωτική πρωτοβουλία. Το δουλεύουμε και πολύ σύντομα θα μπορούν να υπάρξουν ανακοινώσεις σε αυτό το κομμάτι γιατί αυτό σημαίνει ιδιωτικά κεφάλαια, ιδιωτική πρωτοβουλία. Θέλω να πιστεύω όμως ότι στη συνάντηση η οποία θα υπάρξει τις επόμενες ημέρες με τον πρωθυπουργό, όλα θα ξαναπάρουν τον δρόμο τους και όλη αυτή η καθυστέρηση όπως είπα να οφείλεται σε φόρτο εργασίας και σε άλλα πολύ σημαντικά θέματα που υπάρχουν στη χώρα αυτή τη στιγμή. Υπάρχει το εθνικό, το μεταναστευτικό και πάρα πολλά άλλα πράγματα, έχουμε δείξει υπομονή, έχουμε δείξει ότι καταλαβαίνουμε τις προτεραιότητες τις οποίες υπάρχουν. Όμως, ο χρόνος και τα περιθώρια στενεύουν, έχουμε μιλήσει για κάποιες αποφάσεις που θα πρέπει να πάρουμε όσοι ασχολούμαστε με τον Παναθηναϊκό μέχρι το καλοκαίρι και τώρα είναι η ώρα να καταλάβουμε αν η κυβέρνηση πραγματικά θέλει γήπεδο για τον Παναθηναϊκό ή αν αυτό το θέλει μόνο η περιφέρεια και ο δήμος».

Όσο για το αν το εναλλακτικό πλάνο θα αφορά και πάλι τον Βοτανικό, υπογράμμισε: «Βεβαίως, για τον Βοτανικό μιλάμε. Ο Βοτανικός τι είναι; Ποιες ήταν οι δεσμεύσεις; Οι δεσμεύσεις ήταν ότι δίνοντας τη Λεωφόρο, που είναι το μεγαλύτερο περιουσιακό στοιχείο του Συλλόγου, θα έπρεπε όπως μας είχαν δεσμευτεί να υπάρχει η χρηματοδότηση για όλες τις εγκαταστάσεις του Βοτανικού όπως να υπάρξει και η εύρυθμη μετάβαση της τριετίας μέχρι να μπούμε στον Βοτανικό. Όλα αυτά ήταν δεσμεύσεις που μένει να τις δούμε να υλοποιούνται. Ο Παναθηναϊκός κόσμος έχει περάσει πάρα πολλά και δεν μπορούμε να τον κοροϊδεύουμε. Με αίσθημα ευθύνης θα δηλώσω ότι ποτέ μου δεν έχω κοροϊδέψει τον κόσμο του Παναθηναϊκού και δεν θα επιτρέψω σε τρίτους, να κοροϊδέψουν τον κόσμο του Παναθηναϊκού. Προτού μιλήσω για το PAO Alive το οποίο δυστυχώς δεν έχει πάει όπως όλοι μας θα θέλαμε, αλλά κι αυτό έχει αιτία. Δεν μπορεί ο κόσμος του Παναθηναϊκού, και τον δικαιολογώ απόλυτα. Ο λόγος που δεν έχει βάλει τα χρήματά του είναι γιατί δεν υπάρχει μέχρι σήμερα κάτι χειροπιαστό. Ναι, ξεκινήσαμε με πολύ μεγάλες φιλοδοξίες και με πάρα πολύ αισιοδοξία ότι όλα αυτά θα προχωρήσουνε. Γιατί; Γιατί ο Δήμος - τον κύριο Μπακογιάννη τον είδα πάλι πριν λίγες ημέρες - συνεχίζει να είναι πάρα πολύ θετικός στο να γίνει το έργο κι αυτή η καθυστέρηση που υπάρχει μέχρι τώρα δεν τον βρίσκει σύμφωνο. Την Τετάρτη στις 9.00 θα φιλοξενήσουμε στα γραφεία του Ερασιτέχνη και της ΚΑΕ τον κύριο Πατούλη, τον Περιφερειάρχη, ο οποίος κι αυτός έχει δηλώσει ότι πρέπει να γίνει αυτό το γήπεδο και είναι υπέρμαχος αυτής της προσπάθειας. Όπως σας είπα θέλω να πιστεύω ότι το ίδιο θα ακούσω τις επόμενες ημέρες κι από τον ίδιο τον πρωθυπουργό».

Τέλος, σχετικά με το ποιες είναι οι δεσμεύσεις που δεν έχουν τηρηθεί και τι αφορούσαν, επεσήμανε: «Υπήρχαν δεσμεύσεις ότι θα υπάρξει χρηματοδότηση όλου του έργου αλλά και της μεταβατικής περιόδου μέχρι να μπούμε στον Βοτανικό. Αυτό είναι κάτι που δυστυχώς σε όλη αυτή τη φάση δεν έχει προχωρήσει, δεν έχει δείξει η κυβέρνηση μέχρι τώρα το ενδιαφέρον που θα έπρεπε να έχει δείξει, με αποτέλεσμα αυτό να έχει κάνει το PAO Alive να πηγαίνει πίσω. Να βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή με χρονική πίεση και να πρέπει να παρθούν αποφάσεις άμεσα. Θέλω όμως να πιστεύω ότι στο τέλος θα καταλάβει κι ο πρωθυπουργός τη σημασία αυτού του έργου και τη σημασία του να δεσμεύεται απέναντι σε 3.000.000 Παναθηναϊκούς. Δεν νοείται κανένας να κοροϊδεύει τον κόσμο του Παναθηναϊκού, ούτε ο πρωθυπουργός ο ίδιος».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ