ΣΠΟΡ

Ο Αγγλικός Τύπος θεωρεί βέβαιη τη συνεργασία του Μουρίνιο με τη Γιουνάιτεντ το καλοκαίρι

Ο Αγγλικός Τύπος θεωρεί βέβαιη τη συνεργασία του Μουρίνιο με τη Γιουνάιτεντ το καλοκαίρι
Reuters / Jason Cairnduff Livepic

Η Daily Mail επικαλείται το περιβάλλον του Πορτογάλου, στο οποίο φέρεται να έχει εκμυστηρευτεί ότι συμφώνησε με την Μάντσεστερ.

Το σήριαλ του επόμενου προπονητή στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ φαίνεται ότι πλησιάζει στο τέλος του, αν έχει βάση το δημοσίευμα. Για πρώτη φορά άλλωστε οι Άγγλοι δημοσιογράφοι επικαλούνται πηγές από το ίδιο το περιβάλλον του Ζοσέ Μουρίνιο, για να κάνουν λόγο για «τελειωμένη δουλειά». Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε ο Special One φέρεται να συμφώνησε και με τους όρους του συμβολαίου του. Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, η ανακοίνωση της συνεργασίας του Γκουαρντιόλα με την Μάντσεστερ Σίτυ ήταν το καθοριστικό στοιχείο για την διοίκηση της Γιουνάιτεντ να καταλήξει στον Πορτογάλο.

Ήδη μάλιστα άρχισαν οι συγκρίσεις των δύο προπονητών και η παράθεση των τίτλων και των επιτυχιών τους, για μια κόντρα που θα αναβιώσει μετά τα clasico της Ισπανίας.

Μουρίνιο vs Γκουαρντιόλα

16 ματς
7 νίκες Γκουαρντιόλα
3 νίκες Μουρίνιο
6 ισοπαλίες

Ο παράγοντας Γκιγγς

Αυτό που φαίνεται να απασχολεί ιδιαίτερα είναι το μέλλον του Ράιν Γκιγγς στον σύλλογο. Μόλις την Κυριακή ο μεγάλος αρχηγός της Γιουνάιτεντ, Μπράιαν Ρόμπσον, βγήκε ανοιχτά και ζήτησε να μην προσληφθεί ο Μουρίνιο, αλλά να δοθεί η ευκαιρία στον Ουαλό να γίνει ο «Γκουαρντιόλα της Μάντσεστερ».

Η προϊστορία δείχνει πάντως ότι ο Μουρίνιο πάντα διατηρεί έναν άνθρωπο του συλλόγου δίπλα του, ώστε να προσαρμόζεται πιο εύκολα: Ο Στηβ Κλαρκ το 2004 και την πρώτη θητεία στην Τσέλσι, προωθήθηκε από την ομάδα Νέων. Στην Ίντερ παρέμεινε ο Τζουζέπε Μπαρέζι, στην Ρεάλ Μαδρίτης ο Αϊτόρ Καράνκα και στην 2η θητεία στην Τσέλσι ο Στηβ Χόλαντ. Δεν θα είναι παράδοξο αν ο Μουρίνιο επιδιώξει να κρατήσει βοηθό του τον Γκιγγς.

Το θέμα είναι αν ο ίδιος θέλει να κάτσει στην σκιά. Με δεδομένο ότι συνήθως ο Μουρίνιο κάνει 3ετή συμβόλαια, θα είναι 45 χρόνων για την επόμενη ευκαιρία του. Αν επιστρέψει στις Ακαδημίες του συλλόγου χάνεται από το προσκήνιο, ενώ το δύσκολο σενάριο είναι να βρει άλλη ομάδα και να τον εμπιστευτεί. Ο Εντ Γούντγουορντ πέρασε το διήμερο στην Αμερική, μαζί με τους ιδιοκτήτες της Γιουνάιτεντ, την οικογένεια Γκλέιζερ και είχε στην ατζέντα του, σύμφωνα με τους Άγγλους συναδέλφους, και το θέμα Γκιγγς.

Τι λέει ο σερ Άλεξ Φέργκιουσον

Αινιγματική είναι η στάση του σερ Άλεξ Φέργκιουσον. Είναι δεδομένο, όπως έχει αποκαλύψει και στην αυτοβιογραφία του, ότι δεν ήταν επιλογή του ο Μουρίνιο, όταν εκείνος αποφάσιζε το «τέλος» της καριέρας του.

Βέβαια η πρόταση του για τον Ντέιβιντ Μόγιες αποδείχθηκε καταστροφική. Επομένως είναι δύσκολο να βγει και πάλι μπροστά. Φέρεται πάντως να έχει εκφράσει σε συνομιλητές του πρόσφατα την εκτίμηση του, ότι ο Μαουρίτσιο Ποκετίνο της Τότεναμ (2η αυτή την στιγμή), είναι ο καλύτερος προπονητής στην Premier League.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ