ΣΠΟΡ

Κορωνοϊός: Ποδοσφαιριστής το κρούσμα στην ομάδα της Ξάνθης

Κορωνοϊός: Ποδοσφαιριστής το κρούσμα στην ομάδα της Ξάνθης
INTIME

Ποδοσφαριστικής της Ξάνθης, είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, το θετικό κρούσμα κορωνοϊού, που σήμανε συναγερμό στην ομάδα και οδήγησε σε αναβολή του σημερινού της παιχνιδιού με την Λαμία.

Όπως αναφέρει ο τηλεοπτικός σταθμός Star, το βράδυ της Παρασκευής έγινε δεύτερη δειγματοληψία, ενώ ακόμη μία αναμένεται αύριο, Κυριακή.

Αν τα δείγματα βγουν αρνητικά τότε ο αγώνας ενδέχεται να γίνει τη Δευτέρα ή την Τρίτη. Αν προκύψει κι άλλο θετικό κρούσμα τότε το ματς θα αναβληθεί επ’ αόριστον.

Την ίδια ώρα, βέβαια, η αποστολή της ομάδας παραμένει σε καραντίνα ε ξενοδοχείο της Νέας Αγχιάλου στον Βόλο.

Ο ποδοσφαιριστής που βγήκε θετικός, σύμφωνα με την ίδια πηγή, δεν έχει ταξιδέψει με την ομάδα και θα παραμείνει σε καραντίνα στο σπίτι του για 14 ημέρες.

Η ανακοίνωση για την αναβολή του αγώνα:

«Ανακοινώνεται ότι ο αγώνας Λαμία-Ξάνθη, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής ημέρας των Play Out της Super League, ορίζεται για τη Δευτέρα 6 Ιουλίου και ώρα 19:30, για προληπτικούς λόγους, μετά τη διαπίστωση θετικού κρούσματος COVID-19 σε ποδοσφαιριστή του Α.Ο. Ξάνθη.

Βάσει του Πρωτοκόλλου Διεξαγωγής Αγώνων Super League 1 από 30/6/2020, του οποίου η απαρέγκλιτη τήρηση από όλους αποτελεί βασικό πυλώνα της διοργάνωσης των αγώνων, έγινε άμεση απομόνωση του κρούσματος και ενημερώθηκε επίσης άμεσα η Γ.Γ.Α. και ο ΕΟΔΥ.

Επιπροσθέτως, έγινε άμεση απομόνωση ("καραντίνα") για 48 ώρες όλων των μη προστατευμένων στενών επαφών (συναθλητές και οποιοσδήποτε από την ομάδα είχε επαφές) σε προκαθορισμένο, από την ΠΑΕ, χώρο (ξενοδοχείο), όπως ακριβώς ορίζει το Πρωτόκολλο Διεξαγωγής Αγώνων Super League 1 από 30/6/2020.

Ήδη σήμερα το βράδυ πραγματοποιούνται άμεσα όλοι οι προβλεπόμενοι έλεγχοι, οι οποίοι θα επαναληφθούν εντός 48 ωρών την Κυριακή, όπως ακριβώς προβλέπεται στο Υγειονομικό Πρωτόκολλο Διεξαγωγής Αγώνων.

Στην περίπτωση που τα αποτελέσματα των δύο ελέγχων είναι αρνητικά για το σύνολο των ποδοσφαιριστών, ο αγώνας μπορεί να διεξαχθεί, σύμφωνα με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού κ. Γ. Μαυρωτά, Συντονιστή Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής ΓΓΑ.

Πρωταρχικό μέλημα είναι η προστασία της δημόσιας υγείας, αλλά και της υγείας όλων των εμπλεκομένων».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ