ΣΠΟΡ

Euro 2020 - Έρικσεν: Το πρώτο του μήνυμα από το νοσοκομείο

Euro 2020 - Έρικσεν: Το πρώτο του μήνυμα από το νοσοκομείο
Friedemann Vogel/Pool via AP

Ο Κρίστιαν Έρικσεν έστειλε το πρώτο του μήνυμα από το νοσοκομείο μέσω του ατζέντη και φίλου του, Μάρτιν Σουτς, δηλώνοντας αποφασισμένος να βγει δυνατός από την περιπέτεια της υγείας του.

Ο Δανός μέσος, που κατέρρευσε στον αγώνα με τη Φινλανδία το Σάββατο, είναι σε καλή διάθεση, ευχαριστεί τον κόσμο για τα μηνύματα αγάπης και συμπαράστασης που έλαβε και εκφράζει την επιθυμία να επιστρέψει στο γήπεδο για να υποστηρίξει τους συμπαίκτες του στο Euro.

Τις δηλώσεις του μετέφερε στην Gazzetta dello Sport ο εκπρόσωπός του. «Μιλήσαμε το πρωί (σ.σ. της Κυριακής). Γελούσε και ήταν σε καλή διάθεση.

Αυτό είναι αισιόδοξο. Όλοι θέλουμε να καταλάβουμε τι του συνέβη, όπως και ο ίδιος. Οι γιατροί τον υποβάλλουν σε εξονυχιστικές εξετάσεις και θα χρειαστεί χρόνο», τόνισε.

«Είναι πολύ χαρούμενος γιατί κατάλαβε πόση πολλή αγάπη δέχτηκε από όλο τον κόσμο. Ειδικά τον συγκίνησαν τα μηνύματα της Ίντερ και των φιλάθλων της.

Ο Κρίστιαν δεν τα παρατά και ο ίδιος μαζί με την οικογένειά του ευχαριστούν τους πάντες για την συμπαράσταση», πρόσθεσε και κατέληξε:

«Τώρα θα πρέπει να ξεκουραστεί. Έχει δίπλα του τη σύζυγό του και τους γονείς του. Θα μείνει στο νοσοκομείο τη Δευτέρα, ίσως και την Τρίτη. Θέλει όμως να είναι δίπλα στους συμπαίκτες του στον αγώνα με το Βέλγιο την Πέμπτη».

Euro 2020 - Κρίστιαν Έρικσεν: «Ήταν καρδιακή ανακοπή, "έφυγε" και επανήλθε»

To χρονικό της αγωνίας

Το ρολόι έδειχνε το 43ο λεπτό όταν, σε μία ανύποπτη στιγμή, ο Κρίστιαν Έρικσεν κατέρρευσε μέσα στο γήπεδο χωρίς να έχει προηγηθεί κάποιο σκληρό μαρκάρισμα.

Όπως ήταν επόμενο, συμπαίκτες και ιατρικό τιμ έσπευσαν επάνω του προσπαθώντας για να τον βοηθήσουν να επανέλθει. Οι τηλεοπτικές κάμερες έδειχναν μόνο τους θεατές και τους αθλητές, η UEFA αρνείτο να δείξει σε replay την πτώση, ενώ μια ανθρώπινη ασπίδα από τους εμφανώς σοκαρισμένους και συγκινημένους συμπαίχτες του ποδοσφαιριστή είχε δημιουργηθεί προκειμένου να τον προστατεύσει από την αδηφάγα περιέργεια. Την ώρα που ο Κρίστιαν Έρικσεν μεταφερόταν στα αποδυτήρια κανείς δεν ήξερε αν η ζωή του θα συνεχιζόταν.

Τα ευχάριστα νέα ήρθαν αρκετά λεπτά αργότερα.

Αθλητικός καρδιολόγος: Ίσως να μην ξαναπαίξει επαγγελματικό ποδόσφαιρο

Ο Δανός ποδοσφαιριστής Κρίστιαν Έρικσεν είναι απίθανο να παίξει ξανά επαγγελματικά αφού υπέφερε από καρδιακή ανακοπή, δηλώνει στο μεταξύ ένας κορυφαίος αθλητικός καρδιολόγος.

Ο 29χρονος ήταν σε σταθερή κατάσταση το Σάββατο το βράδυ, αλλά δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί δημόσια τι του συνέβη.

Ο Sanjay Sharma, καθηγητής αθλητικής καρδιολογίας στο Πανεπιστήμιο του St George στο Λονδίνο, ο οποίος συνεργάστηκε με τον Έρικσεν όταν εκείνος ήταν στην Τότεναμ είπε: «Σαφώς κάτι πήγε πολύ στραβά. Αλλά κατάφεραν να τον επαναφέρουν, το ερώτημα είναι τι συνέβη; Και γιατί συνέβη; Αυτός ο τύπος είχε κανονικές εξετάσεις μέχρι το 2019, οπότε πώς εξηγείται αυτήν την καρδιακή ανακοπή;».

«Τα καλά νέα είναι ότι θα ζήσει, τα κακά νέα είναι ότι όδευε προς το τέλος της καριέρας του, οπότε... θα παίξει κι άλλο επαγγελματικό ποδοσφαιρικό παιχνίδι; Αυτό δεν μπορώ να πω. Στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν θα έπαιζε. Θα ήμασταν πολύ αυστηροί», είπε ο γιατρός.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ