ΣΠΟΡ

Ολυμπιακός-Άρης 1-0: Επιστροφή στις νίκες, στο +8 από την ΑΕΚ

Ολυμπιακός-Άρης 1-0: Επιστροφή στις νίκες, στο +8 από την ΑΕΚ
Στην έναρξη του δεύτερου μέρους ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και αναζήτησε το γκολ που θα τον έφερνε πιο κοντά στον στόχο που ήταν η νίκη και το «τρίποντο»

Το ζητούμενο για τον Ολυμπιακό ήταν να βγάλει αντίδραση από την ήττα από την Αντβέρπ και κυρίως για την εικόνα που έδειξαν οι «ερυθρόλευκοι» στο Βέλγιο. Παράλληλα, οι Πειραιώτες είχαν την ευκαιρία να ανοίξουν ακόμα περισσότερο την «ψαλίδα» από τους διώκτες τους και κυρίως από την ΑΕΚ και το κατάφεραν με «χρυσό» σκόρερ τον Παπέ Σισέ.

Από την άλλη, ο Άρης ήθελε να συνεχίσει τις καλές εμφανίσεις, αλλά και να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα στο «Γ. Καραϊσκάκης» προκειμένου να συνεχίσει την… αντεπίθεσή του για την εξάδα και την Ευρώπη. Ωστόσο, το «συγκρότημα» του Άκη Μάντζιου έμεινε στην… προσπάθεια, μια και ήταν μακριά από το καλό του «πρόσωπο». Ωστόσο, οι Θεσσαλονικείς διαμαρτύρονται για πέναλτι του Λαλά στον Τζέγκο.

Η εξέλιξη του αγώνα

«Μοιρασμένο» ήταν το παιχνίδι στα πρώτα λεπτά. Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να αναλάβει την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά οι χώροι προς την άμυνα του Άρη ήταν «κλειστοί». Οι «κίτρινοι» πίεζαν ψηλά τους «ερυθρόλευκους», με αποτέλεσμα να δημιουργήσουν προβλήματα στην ανάπτυξη των γηπεδούχων, ενώ κέρδισαν συνεχόμενα κόρνερ, χωρίς να μπορέσουν να τα εκμεταλλευτούν.

Πάντως, το «συγκρότημα» της Θεσσαλονίκης διαμαρτύρεται έντονα για τη φάση του 8ου λεπτού, όταν ο Τζέγκο βρέθηκε στο έδαφος έπειτα από επαφή με τον Λαλά, αλλά ο διαιτητής δεν υπέδειξε κάποια παράβαση. Μάλιστα, στο επόμενο λεπτό, οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν και πάλι για χέρι εντός «ερυθρόλευκης» περιοχής, αλλά και πάλι το ματς συνεχίστηκε κανονικά.

Η… απάντηση του Ολυμπιακού ήρθε στο 13ο λεπτό, όταν ο Μασούρας σκόραρε με όμορφο πλασέ, αλλά έπειτα από την εξέταση του VAR, το τέρμα του ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ, μια και ήταν ελάχιστα εκατοστά μπροστά από τον τελευταίο αμυντικό του Άρη.

Στα επόμενα λεπτά ο ρυθμός του ματς έπεσε αισθητά, με πολλές μονομαχίες στην μεσαία γραμμή, αλλά και έλλειψη φάσεων. Εξαίρεση αποτέλεσε η φάση του 29ου λεπτού όταν ο Ρόνι Λόπες εκτέλεσε απ’ ευθείας το φάουλ αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, εκατοστά δίπλα από το δοκάρι του Ντένις.

Πίεσε και δικαιώθηκε

Στην έναρξη του δεύτερου μέρους ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και αναζήτησε το γκολ που θα τον έφερνε πιο κοντά στον στόχο που ήταν η νίκη και το «τρίποντο».

Η πρώτη… προειδοποιητική βολή ήρθε στο 48’ με τον Ρόνι Λόπες, αλλά το σουτ που έκανε πέρασε άουτ πάνω από το δοκάρι του Ντένις, ενώ η δεύτερη ακολούθησε στο 53’ με το δοκάρι του Αγκιμπού Καμαρά, έπειτα από κλέψιμο του ίδιου έξω από την περιοχή.

Τελικά, οι προσπάθειες των Πειραιωτών καρποφόρησαν στο επόμενο λεπτό. Ο Ρόνι Λόπες εκτέλεσε το κόρνερ από τα αριστερά και ο Παπέ Σισέ με καρφωτή κεφαλιά από την «καρδιά» της άμυνας του Άρη, νίκησε τον Ντένις γράφοντας το 1-0.

Ο Άκης Μάντζιος θέλησε να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του και πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τους Μάνο και Γκάμα αντί των Μπερτόγλιο και Εντιαγέ, αντίστοιχα. Οι «κίτρινοι» έβγαλαν περισσότερη ενέργεια, αλλά η επόμενη καλή στιγμή ήταν και πάλι για τους Πειραιώτες. Στο 66' ο Λόπες εκτέλεσε το φάουλ, ο Ελ Αραμπί πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Η πρώτη τελική για τους Θεσσαλονικείς ήρθε στο 71' με τον Μάνο. Ο Έλληνας επιθετικός έκανε το σουτ, αλλά η πορεία της μπάλας δεν προκάλεσε ανησυχία στον Βατσλίκ. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Ολυμπιακός απείλησε και πάλι, αυτή τη φορά με το μακρινό σουτ του Μασούρα, αλλά ο Ντένις έδιωξε σε κόρνερ.

Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή στο ματς, το οποίο ολοκληρώθηκε με νεύρα μεταξύ των Ματίγια και Λαλά, με αποτέλεσμα οι δύο ποδοσφαιριστές να αντικρίσουν από μία κίτρινη κάρτα.

Ξεμακραίνει ο Ολυμπιακός - Η βαθμολογία μετά τον πρώτο γύρο

Ο πρώτος γύρος της Super League ολοκληρώθηκε σήμερα, με την κατάσταση στην κορυφή να έχει… παγιωθεί. Ο Ολυμπιακός παραμένει μόνος πρώτος και μετά τη νίκη του επί του Άρη με 1-0, βρίσκεται στο +8 από τη δεύτερη ΑΕΚ.

Ο ΠΑΟΚ επέστρεψε επιτέλους στις νίκες, επικρατώντας δύσκολα της Λαμίας με 2-1. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» βρίσκεται στην τρίτη θέση, ισοβαθμώντας με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Η 13η στροφή έχει μια εκκρεμότητα, καθώς το Απόλλων Σμύρνης-ΟΦΗ αναβλήθηκε, λόγω κρουσμάτων κορονοϊού στην «Ελαφρά Ταξιαρχία», και αναμένεται να οριστεί εκ νέου από τη διοργανώτρια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ