ΣΠΟΡ

Πλεύρης: Άρση των μέτρων στα γήπεδα σε 15 ημέρες αν τηρηθούν τα μέτρα

Πλεύρης: Άρση των μέτρων στα γήπεδα σε 15 ημέρες αν τηρηθούν τα μέτρα
«Θέλουμε να δούμε ότι το μέτρο της μάσκας τηρείται στα γήπεδα και δεν είναι απλά ένα διακοσμητικό», υπογράμμισε ο υπουργός Υγείας απαντώντας στις αντιδράσεις των ΠΑΕ ΙΝΤΙΜΕ

Δεύτερη ευκαιρία θα δοθεί στους φιλάλθους να ανοίξουν τα γήπεδα αν τηρούν τα περιοριστικά μέτρα για την ανάσχεση της πανδημίας, υπογράμμισε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Ο κ. Πλεύρης απαντώντας στις ΠΑΕ, οι οποίες διαμαρτύρονται για το 10% και το πλαφόν των 1000 θεατών στα γήπεδα, είπε μιλώντας στο Mega πως θα γίνει άρση των μέτρων σε 15 ημέρες αν διαπιστωθεί ότι τηρούνται τα μέτρα.

«Αντιλαμβάνομαι ως φίλαθλος τις αντιδράσεις. Καταλαβαίνω και τις ομάδες. Θέλω όμως να είμαι ειλικρινής. Ενώ σε όλους χώρους πολιτισμού ή διασκέδασης όπως τα σινεμά και τα θέατρα είδαμε μια εφαρμογή των μέτρων, δυστυχώς στα γήπεδα είδαμε ότι οι φίλαθλοι πολλές φορές παρασύρονταν και έβγαζαν τη μάσκα. Βλέπουμε μη τήρηση μέτρων και οι ειδικοί είναι κάθετοι ότι έχουμε διασπορά», είπε ο κ. Πλέυρης και συνέχισε:

«Είχαμε και περίπτωση συλλήψεων σε γήπεδο. Σε περίπτωση που δούμε να εφαρμόζεται το μέτρο και δούμε τήρηση είμαστε έτοιμοι και το έχουμε συζητήσει να δώσουμε δεύτερη ευκαιρία σε γήπεδα με περισσότερο κόσμο. Υπήρξαν φίλαθλοι που πήγαν να εμβολιαστούν προκειμένου να πάρουν διαρκείας και να μπαίνουν στα γήπεδα».

«Αν τηρηθούν τα μέτρα μετά από 15 μέρες θα υπάρξει άρση. Θέλουμε να δούμε ότι το μέτρο της μάσκας τηρείται και δεν είναι απλά ένα διακοσμητικό. Θέλουμε το μέτρο (σ.σ. των φιλάθλων) να έχει τη μικρότερη δυνατή ισχύ».

Να σημειωθεί ότι στο πακέτο των μέτρων που ανακοινώθηκαν χθες Δευτέρα με στόχο την ανάσχεση της ραγδαίας εξάπλωσης της μετάλλαξης Όμικρον εμπεριέχονται μέτρα και για τα γήπεδα.

Συγκεκριμένα όπως επισήμανε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης στους αθλητικούς χώρους που έχει παρατηρηθεί μη τήρηση μέτρων, επιβάλλονται περιορισμοί στην παρακολούθηση από τους φιλάθλους σε ποσοστό 10% με ανώτατο όριο 1.000 άτομα.

Εάν τα μέτρα δεν τηρηθούν, όλοι οι αγώνες θα διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ