ΣΠΟΡ

ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 1-1: Όρθιος στην Τούμπα με Τικίνιο

ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 1-1: Όρθιος στην Τούμπα με Τικίνιο
Γκολ και δοκάρια μοιράστηκαν στην Τούμπα οι δυο ομάδες Intime/ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Χωρίς νικητή έληξε το ντέρμπι της Τούμπας, καθώς ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός έμειναν στο 1-1. Το σκορ διαμορφώθηκε σε ένα δίλεπτο, καθώς στο 42’ ο Μπα με αυτογκόλ μετά από εκτέλεση φάουλ του Ζίβκοβιτς έκανε το 1-0 για τον «Δικέφαλο του Βορρά», αλλά ο Τικίνιο στο 43’ με κεφαλιά ισοφάρισε σε 1-1.

Οι ομάδες είχαν κι από ένα δοκάρι, με τον Τσιγγάρα και τον Μασούρα. Ο ΠΑΟΚ είχε καλύτερη εικόνα στο πρώτο ημίχρονο και θα μπορούσε να έχει πετύχει κι άλλο γκολ, αλλά ο Ολυμπιακός στο δεύτερο μέρος βελτίωσε την εικόνα του, χωρίς ωστόσο να δημιουργήσει τη μεγάλη διαφορά.

Οι «ερυθρόλευκοι» παρέμειναν πρώτοι στο +9 και αήττητοι, ενώ ο ΠΑΟΚ διεύρυνε στους 2 βαθμούς την απόστασή του από την ΑΕΚ.

Πώς παρατάχθηκαν

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου επέλεξε τους Λύρατζη, Τσιγγάρα και όλους τους έμπειρους παίκτες που έχει στη διάθεσή του για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Θέση στο αρχικό σχήμα πήραν οι Βιεϊρίνια, Μπίσεσβαρ, ενώ στην κορυφή της επίθεσης επιλέχθηκε ο Άκπομ.

Ο Πέδρο Μαρτίνς επέλεξε να διατηρήσει για ένα ακόμη παιχνίδι την τριάδα στην άμυνα, ενώ θέση βασικού έδωσε στον Αγκιμπού Καμαρά, ο οποίος επέστρεψε από το Κόπα Άφρικα. Στην κορυφή της επίθεσης επιλέχθηκε ο Τικίνιο.

Πιο κινητικός ο ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά στο ντέρμπι και πίεζε για το γκολ, έχοντας την κατοχή της μπάλας. Στα πρώτα λεπτά, ο Ολυμπιακός είχε υποχρεωθεί σε παθητικό ρόλο, με τα σουτ των Κούρτιτς, Τσιγγάρα και την κεφαλιά του Ίνγκασον να μην βρίσκουν στόχο. Οι «ερυθρόλευκοι» απείλησαν στο 12’ με την κεφαλιά του Τικίνιο, που κατέληξε στην αγκαλιά του Πασχαλάκη.

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να ελέγχει τον ρυθμό, με τον Ολυμπιακό να μην μπορεί να δημιουργήσει παιχνίδι και να προσπαθεί να γίνει επικίνδυνος με αντεπιθέσεις. Με δύο σουτ του Ζίβκοβιτς στο 21’ και το 23’ οι γηπεδούχοι απείλησαν, με τους Πειραιώτες να αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Ο Λουτσέσκου αναγκάστηκε να αλλάξει τα πλάνα του, καθώς ο Μπίσεσβαρ ένιωσε ενοχλήσεις και μπήκε στη θέση του ο Ζαμπά.

Γκολ ο ΠΑΟΚ, άμεση απάντηση

Στο 42’ ο Ζίβκοβιτς εκτέλεσε το φάουλ ο Μπα πήρε την κεφαλιά και αντί να διώξει, την έστειλε στα δίχτυα του Βατσλίκ για το 1-0.

Η απάντηση του Ολυμπιακού ήρθε άμεσα, όταν στο 43’ ο Μαντί Καμαρά έπιασε το σκαστό σουτ και ο Τικίνιο με κεφαλιά ισοφάρισε σε 1-1.

Δοκάρι ο Τσιγγάρας

Όπως στο πρώτο ημίχρονο, έτσι και στο δεύτερο, ο ΠΑΟΚ μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι. Ένα σουτ του Αουγκούστο στο 52’, έδιωξε ο Βατσλίκ, αλλά στο 53’ το σουτ του Τσιγγάρα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Ο Ολυμπιακός, με τις αλλαγές του Μαρτίνς στην ανάπαυλα, επέστρεψε στην τετράδα στην άμυνα και μετά το πρώτο δεκάλεπτο άρχισε να κρατά περισσότερο τη μπάλα.

Κάποιες ενέργειες του Ζαμπά σε αντεπιθέσεις του ΠΑΟΚ δεν βρήκαν στόχο.

Δοκάρι ο Μασούρας

Στο 76’ ο Ολυμπιακός πλησίασε στο δεύτερο γκολ, αλλά το σουτ του Μασούρα βρήκε την εξωτερική πλευρά του δεξιού δοκαριού.

Κάποια σουτ των Κούρτιτς και Λύρατζη δεν βρήκαν στόχο, ενώ οι δύο προπονητές έκαναν τις τελευταίες αλλαγές, χωρί; να αλλάξει κάτι.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Λύρατζης (87’ Σάστρε), Ίνγκασον, Κρέσπο, Βιεϊρίνια (67’ Σίντκλεϊ), Κούρτιτς (87’ Σβαμπ), Τσιγγάρας (67’ Μιτρίτσα), Αουγκούστο, Μπίσεσβαρ (40’ Ζαμπά), Α. Ζίβκοβιτς, Άκπομ.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Μπα (46’ Μπουχαλάκης), Ανδρούτσος (46’ Λαλά), Ρέαμπτσουκ, Εμβιλά, Μ. Καμαρά, Α. Καμαρά (90+3’ Βαλμπουενά), Μασούρας (90’ Βρουσάι), Τικίνιο (87’ Ελ Αραμπί).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ