ΣΠΟΡ

Με ισοπαλία 1-1 στο Περιστέρι η ΑΕΚ προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου

Με ισοπαλία 1-1 στο Περιστέρι η ΑΕΚ προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου
EUROKINISSI / ICONPRESS /ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ

Με γκολ του Τζεμπούρ λίγο πριν το τέλος της αναμέτρησης η ΑΕΚ πήρε ισοπαλία 1-1 από τον Ατρόμητο στην ρεβάνς των ημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδας και θα δώσει το παρών στον εφετινό τελικό απέναντι στον Ολυμπιακό, στον πρώτο μεγάλο τελικό Κυπέλλου μετά το αξέχαστο 4-4 και 15-14 στα πέναλτυ των δύο ομάδων το 2009.

Το πρώτο 20λεπτο του αγώνα στο Περιστέρι ήταν πολύ καλή με Ατρόμητο και ΑΕΚ να χάνουν ευκαιρίες για να σκοράρουν, αλλά μετά το 25 ο ρυθμός έπεσε πάρα πολύ με τις δύο ομάδες να προσπαθούν κατ αρχήν να κρατήσουν το μηδέν στην άμυνα τους.

2515949


(Πηγή: EUROKINISSI / ICONPRESS / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Στο ξεκίνημα του β ημιχρόνου οι γηπεδούχοι έχασαν ένα ανεπανάληπτο τετ α τετ με τον Στόιτσεφ και η ΑΕΚ άρχισε σταδιακά να υποχωρεί στο γήπεδο. Στο 68 ο Λαμπρόπουλος σταμάτησε με απλωμένο χέρι την μπάλα σε κεφαλιά του Παπαδόπουλου και ο Μπρίτο από το σημείο του πέναλτυ ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα.

2515956


(Πηγή: EUROKINISSI / ICONPRESS / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Η ΑΕΚ δεν βελτίωσε την εικόνα της, αλλά στο 88 βρήκε τον χώρο για μια καθοριστική αντεπίθεση, με τον Γιόχανσον να κατεβάζει την μπάλα ανενόχλητος, να πασάρει στον Ντίντακ και αυτός να βρίσκει μπροστά από το σημείο του πέναλτυ τον Τζεμπούρ που διαμόρφωσε το τελικό 1-1.

2515943


(Πηγή: EUROKINISSI / ICONPRESS / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Ο Στέλιος Μανωλάς τόνισε ότι η καλύτερη ομάδα προκρίθηκε στον τελικό: «Είχαμε να αντιμετωπίσουμε τον Ατρόμητο. Στο β' ημίχρονο έδειξε ότι είναι μια πολύ καλή ομάδα, με έναν πολύ καλό προπονητή που ήξερε άριστα την ομάδα μας. Στο πρώτο παιχνίδι δεν τελειώσαμε την πρόκριση και σήμερα δεν ήρθαμε να κλειστούμε. Κάναμε ευκαιρίες, αλλά δεχτήκαμε ένα γκολ σε ανύποπτη φάση. Χάσαμε το κέντρο, αλλά η ομάδα όμως έδειξε χαρακτήρα και κάναμε και αλλαγές, βάζοντας τον Σιμόες μόνο του ως αμυντικό χαφ και ελεύθερο τον Μάνταλο. Το περίμενα το γκολ και βάσει της εικόνας των δύο παιχνιδιών, αξίζαμε την πρόκριση. Αξίζουν συγχαρητήρια τα παιδιά γιατί έχουν αλλάξει τρεις προπονητές. Εμείς προπονητές είμαστε και προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο». Και πρόσθεσε για το γεγονός ότι πιθανόν να μην έχει ούτε μαθητές στο γήπεδο ο τελικός: «Πρόκειται για μια απαράδεκτη απόφαση. Το ποδόσφαιρο είναι γιορτή και μόνο στην Ελλάδα είναι σαν πόλεμος. Από την πλευρά μας δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο».

2515893


(Πηγή: EUROKINISSI / ICONPRESS / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Αινιγματικός για το μέλλον του και αν θα παραμείνει στον Ατρόμητο εμφανίστηκε ο Τραϊανός Δέλλας: «Θα το δούμε αυτό. Έχουμε μέρες μπροστά μας. Ο Ατρόμητος θα συνεχίσει να υπάρχει είτε είμαι εδώ είτε όχι. Έγινε ένα καλό παιχνίδι από μεριά μας. Μπήκαμε καλύτερα καθ' όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού και ευτυχήσαμε να προηγηθούμε. Από μια άτυχη στιγμή δεν θα πάμε όμως στον τελικό. Πρέπει να το αποδεχθούμε και να ευχηθούμε καλή επιτυχία στον Ατρόμητο. Κλείνει μια περίεργη χρονιά αλλά δεν μπορώ να μην αναγνωρίσω την προσπάθεια των παιδιών και όσων είναι στην ομάδα να αναστρέψουμε μια κατάσταση που φαινόταν πολύ δύσκολη. Όλη αυτή η εικόνα για να πάμε καλύτερα την επόμενη σεζόν».

2515951


(Πηγή: EUROKINISSI / ICONPRESS / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Στο γήπεδο ήταν και ο προπονητής του Ολυμπιακού Μάρκο Σίλβα, αφού οι ερυθρόλευκοι δεν θα αγωνιστούν στην αυριανή ρεβάνς με τον ΠΑΟΚ, μετά την απόφαση του Δικέφαλου να κατεβεί στο ματς. Μένει να δούμε τώρα πού θα γίνει ο τελικός το Σάββατο 7/5 και κυρίως αν θα έχει μαθητές (δεν έχει γίνει κανένα αίτημα στο Υπουργείο Παιδείας, ενώ και τα σχολεία θα είναι κλειστά), αλλά και αν θα είναι Έλληνας ή ξένος ο διαιτητής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ