ΣΠΟΡ

Η ΕΠΟ απέρριψε τις προσφυγές της ΑΕΚ και του Ατρόμητου για τα επεισόδια, -3 στον ΠΑΟΚ για το Κύπελλο

Η ΕΠΟ απέρριψε τις προσφυγές της ΑΕΚ και του Ατρόμητου για τα επεισόδια, -3 στον ΠΑΟΚ για το Κύπελλο
ΑΠΕ ΜΜΕ / ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΟΣΧΑΝΔΡΕΟΥ

Τις ποινές που τους επιβλήθηκαν πρωτόδικα για τα επεισόδια στο μεταξύ τους παιχνίδι πρωταθλήματος θα εκτίσουν ΑΕΚ και Ατρόμητος με το -3 και για τους δύο στην βαθμολογία της Super League να μην αλλάζει.

Η αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ απέρριψε τις προσφυγές των δύο ΠΑΕ και έτσι ισχύει κανονικά η αφαίρεση τριών βαθμών και τα πρόστιμα ύψους περίπου 70.000 ευρώ (ενώ έχουν ήδη εκτίσει τις δυο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών, εφόσον υπολογιστούν σε αυτές και τα δύο ματς του Κυπέλλου, που έγιναν χωρίς κόσμο).

Η βαθμολογία θα επικυρωθεί πλέον και το μεσημέρι στις 15.00 θα γίνει η κλήρωση των play-off, με την ΑΕΚ πάντως να χάνει έναν βαθμό στην ειδική βαθμολογία και να μπαίνει με 2, όσους και ο Παναθηναϊκός, ενώ χωρίς βαθμό θα είναι ΠΑΟΚ και Πανιώνιος. Μοναδική περίπτωση να αλλάξει η ειδική βαθμολογία, είναι να ανατραπεί η απόφαση αδειοδότησης των Νεοσμυρνιωτών, μετά την προσφυγή του ΠΑΣ στην UEFA, μέχρι να ξεκινήσουν οι αγώνες και τα Γιάννενα να είναι η 4η ομάδα της διαδικασίας

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ

Η Επιτροπή Εφέσεων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά την τελευταία της συνεδρίαση έλαβε τις παρακάτω αποφάσεις.

«Με την υπ’ αριθμόν 37/27-4-2016 απόφασή της δέχεται τυπικά την έφεση της ΠΑΕ ΑΕΚ κατά της υπ΄ αριθμόν 112/2016 απόφασης του Πρωτοβάθμιου Μονομελούς Πειθαρχικού Οργάνου της SUPER LEAGUE. Απορρίπτει κατ΄ ουσία.

-Με την υπ’ αριθμόν 38/27-4-2016 απόφασή της δέχεται τυπικά την έφεση της ΠΑΕ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ κατά της υπ΄ αριθμόν 111/2016 απόφασης του Πρωτοβάθμιου Μονομελούς Πειθαρχικού Οργάνου της SUPER LEAGUE. Απορρίπτει κατ΄ ουσία».

*Εκδικάστηκε και η υπόθεση του ΠΑΟΚ, που δεν προσήλθε στην ρεβάνς του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό και ο Δικέφαλος τιμωρήθηκε με -3 βαθμούς από το ερχόμενο πρωτάθλημα και πρόστιμο 10.000 ευρώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ