ΣΠΟΡ

Ολυμπιακός-ΑΕΚ 1-1: Ήθελαν αλλά δεν μπορούσαν

Ολυμπιακός-ΑΕΚ 1-1: Ήθελαν αλλά δεν μπορούσαν
Το ματς στο «Γ. Καραϊσκάκης» είχε όλα τα στοιχεία ενός ντέρμπι

Ισόπαλο 1-1 ολοκληρώθηκε το ντέρμπι του Φαλήρου για την 3η αγωνιστική των play offs με τις δύο ομάδες να δημιουργούν σωρεία ευκαιριών αλλά να μην μπορούν να σκοράρουν. Στο +11 οι Πειραιώτες από τον ΠΑΟΚ, κράτησε την 3η θέση η Ένωση.

Το ματς στο «Γ. Καραϊσκάκης» είχε όλα τα στοιχεία ενός ντέρμπι. Ολυμπιακός και ΑΕΚ έδειξαν ένταση, διάθεση για τη νίκη, σκόραραν από μία φορά με Καρβάλιο και Σιμάνσκι, αλλά δεν μπόρεσαν να πάρουν το «τρίποντο», έχοντας για «μοιραίους» τους Ελ Αραμπί και Γκαρσία.

Οι Πειραιώτες έκαναν ένα ακόμα βήμα για την εξασφάλιση και του φετινού τίτλου, καθώς αύξησαν τη διαφορά τους από τον ΠΑΟΚ στους 11 βαθμούς, ενώ από την άλλη, ο «Δικέφαλος» που παρουσιάστηκε με πολλά προβλήματα, έμεινε όρθιος και διατήρησε την 3η θέση στο +1 από Άρη και Παναθηναϊκό.

Παράλληλα, το «συγκρότημα» του Πέδρο Μαρτίνς έμεινε για δεύτερο συνεχόμενο ματς μακριά από τη νίκη, ενώ η ομάδα του Σωκράτη Οφρυδόπουλου συνέχισε χωρίς «τρίποντο» στο μίνι πρωτάθλημα των Play Offs.

«Κιτρινόμαυρη» πίεση

Το ντέρμπι του Φαλήρου ξεκίνησε με την ΑΕΚ να μπαίνει καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο. Οι «κιτρινόμαυροι» πίεσαν ψηλά, δημιούργησαν πολλά προβλήματα στους γηπεδούχους, οι οποίοι έδειξαν να έχουν έλλειψη διάθεσης και κίνησης.

Το «συγκρότημα» του Σωκράτη Οφρυδόπουλου ήταν αυτό που απείλησε πρώτο, λίγο πριν το πρώτο τέταρτο, αλλά το σουτ του Σιμάνσκι βρήκε σε ετοιμότητα τον Βατσλίκ και τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Τσέχος τερματοφύλακας ήταν στη σωστή θέση και απέκρουσε το κοντινό σουτ του Τσούμπερ στην πρώτη μεγάλη φάση του ματς.

Ο Ολυμπιακός δυσκολευόταν σε μεγάλο βαθμό να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις στην αντίπαλη περιοχή, καθώς η ανάπτυξή του ήταν ανύπαρκτη, ελέω της ελάχιστης κίνησης των ποδοσφαιριστών του. Πάντως, στο 24’ ο Ελ Αραμπί βρήκε την ευκαιρία να απειλήσει, αλλά ο Βράνιες ήταν στην σωστή θέση και έδιωξε τον κίνδυνο.

«Ερυθρόλευκο» προβάδισμα

Μάλιστα, στο 30’ κόντρα στην ροή του αγώνα, οι Πειραιώτες άνοιξαν το σκορ. Ο Μοχαμάντι δεν κατάφερε να διώξει το γέμισμα, ο Μασούρας πήρε τη μπάλα μπήκε στην περιοχή και την κατάλληλη στιγμή βρήκε τον Καρβάλιο στο δεύτερο δοκάρι, ο οποίος με προβολή νίκησε τον Στάνκοβιτς, παρά την προσπάθεια του τελευταίου να διώξει.

Οι «ερυθρόλευκοι» θέλησαν να «χτίσουν» στο προβάδισμά τους, σκόραραν και πάλι τρία λεπτά αργότερα με τον Μασούρα, αλλά το τέρμα του ακυρώθηκε σωστά για οφσάιντ του Ελ Αραμπί στην αρχή της φάσης, ενώ στο 39’ ο Εμβιλά δεν μπόρεσε να σημαδέψει σωστά μέσα από την περιοχή, με την μπάλα να περνάει άουτ.

Στα ίσια με τραγικό Λαλά

Λίγο πριν την συμπλήρωση του πρώτου μέρους, η ΑΕΚ ευτύχησε να φτάσει στην ισοφάριση, έπειτα από τραγικό λάθος του Λαλά. Ο Γάλλος δεν έδιωξε σωστά, ο Άμραμπατ του έκλεψε και ανάγκασε τον Παπασταθόπουλο να παραχωρήσει το κόρνερ. Ο Μαροκινός το εκτέλεσε και στο δεύτερο δοκάρι ο Σιμάνσκι, που σηκώθηκε χωρίς πίεση, με κεφαλιά, έγραψε το 1-1 στο 43ο λεπτό.

Πάντως, στις καθυστερήσεις, ο Ολυμπιακός έχασε μεγάλη ευκαιρία να πάρει και πάλι προβάδισμα, όταν έπειτα από κόρνερ, ο Μασούρας βρέθηκε απέναντι στον Στάνκοβιτς, έκανε το δυνατό σουτ, αλλά ο πορτιέρο της Ένωσης απέκρουσε και είχε και την τύχη με το μέρος του καθώς η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι και απομακρύνθηκε.

Καλύτερος ρυθμός, πολλές χαμένες ευκαιρίες

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως και το πρώτο. Η ΑΕΚ είχε την πρώτη απειλή στο 48’ με τον Άμραμπατ, αλλά και στο επόμενο λεπτό με τον Ρότα, αλλά τα σουτ που έκαναν δεν βρήκαν στόχο, ενώ η συνέχεια άνηκε στον Ολυμπιακό.

Οι «ερυθρόλευκοι» ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοσή τους και προσπάθησαν να πάρουν και πάλι το προβάδισμα. Στο 50’ ο Μασούρας δεν μπόρεσε να απειλήσει, καθώς το σουτ που έκανε δεν βρήκε στόχο, ενώ στο 53’ ο Ελ Αραμπί έχασε σπουδαία ευκαιρία, όταν απέφυγε εξαιρετικά τον Ρότα, αλλά το σουτ που έκανε βρήκε σε ετοιμότητα τον Στάνκοβιτς.

Στην συνέχεια οι δύο προπονητές προσπάθησαν να δώσουν «πνοή» στην επίθεσή τους με τους Βαλμπουενά και Μάνταλο να έρχονται από τον πάγκο. Στο 77ο λεπτό ο Λιβάι Γκαρσία έχασε τη δική του σπουδαία ευκαιρία, καθώς βρέθηκε στην «καρδιά» της άμυνας του Ολυμπιακού, αλλά αιφνιδιάστηκε και ο Βατσλίκ μπλόκαρε, ενώ στο 79’ ο Ελ Αραμπί έχασε νέα ευκαιρία με το σουτ του να κοντράρει στα σώματα.

Στην συνέχεια, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν και πάλι να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις στην εστία της Ένωσης, αλλά στο 86’ η κεφαλιά του Παπασταθόπουλου πέρασε άουτ. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Αραούχο δεν μπόρεσε να σημαδέψει σωστά, ενώ στο 93’ ο Ελ Αραμπί έκανε «τσαφ» μέσα στην περιοχή, έπειτα από γύρισμα του Τικίνιο, με τις δύο ομάδες να μένουν στο ισόπαλο 1-1.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ