ΣΠΟΡ

Η Μπαρτσελόνα κέρδισε στη Γρανάδα και κατέκτησε το 24ο πρωτάθλημα Ισπανίας

Η Μπαρτσελόνα κέρδισε στη Γρανάδα και κατέκτησε το 24ο πρωτάθλημα Ισπανίας
Reuters / Marcelo Del Pozo

Η Μπαρτσελόνα δεν έκανε δώρο στην Ρεάλ Μαδρίτης και περνώντας με νίκη από την έδρα της Γρανάδα τερμάτισε πρώτη στην βαθμολογία και διατήρησε τα σκήπτρα. Οι Μαδριλένοι νίκησαν και εκείνοι την Λα Κορούνια και πλέον στρέφουν την προσοχή τους στον τελικό του Champions League. Πρωταγωνιστές της τελευταίας αγωνιστικής οι Σουάρες Κριστιάνο

Η Μπαρτσελόνα ήταν αποφασισμένη να μην χάσει τον τίτλο, παρότι οι δύο ομάδες της Μαδρίτης εκμεταλλεύτηκαν τα στραβοπατήματά της, για να κάνουν ντέρμπυ το φινάλε στην Primera. Με τον Σουάρες να αναδεικνύεται πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος (πήρε τον τίτλο από τον Κριστιάνο) πέτυχε 2 γκολ στο πρώτο ημίχρονο και ουσιαστικά έβαλε τέλος στα όποια σενάρια.

spainbarcasuares


(Πηγή: Reuters / Marcelo Del Pozo)

Ο Σουάρες έκλεισε την βραδιά με χατ-τρικ για το τελικό 3-0 και αναδεικνύεται πρώτος σκόρερ με 40 γκολ. Η Μπάρτσα έφτασε τους 91 βαθμούς και τώρα απομένει ο τελικός Κυπέλου με την Σεβίλλη στις 22/5 για να κάνει διαδοχικό νταμπλ.

Η Ρεάλ Μαδρίτης ήταν πρωταθλήτρια για 22 λεπτά κερδίζοντας 1-0 την Λα Κορούνια με τέρμα του Κριστιάνο Ρονάλντο. Σε εκείνο το χρονικό σημείο σκόραρε για πρώτη φορά ο Λουίς Σουάρες και το υπόλοιπο του παιχνιδιού στην Γαλικία ουσιαστικά είχε κίνητρο μόνο για τον CR7, που προσπαθούσε να καλύψει την διαφορά στον πίνακα των σκόρερς από τον Ουρουγουανό.

spaincristiano


(Πηγή: Reuters / Miguel Vidal)

Έβαλε και 2ο γκολ πριν το φινάλε του ημιχρόνου (35 στο πρωτάθλημα) για το τελικό 2-0, αλλά η απουσία του τις προηγούμενες αγωνιστικές λόγω τραυματισμού, έδωσε ένα πλεονέκτημα στον αντίπαλο του, που θα πάρει το βραβείο Πίκικι. Θα του μείνει βέβαια το ρεκόρ ότι έγινε ο πρώτος παίκτης, που σημειώνει πάνω από 50 γκολ για τον σύλλογο του για 6η χρονιά. Η Ρεάλ ολοκλήρωσε την σεζόν με 90 πόντους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ