ΣΠΟΡ

Συναγερμός στο Ολντ Τράφορντ από ύποπτο αντικείμενο

Συναγερμός στο Ολντ Τράφορντ από ύποπτο αντικείμενο
REUTERS/ Andrew Yates

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της βρετανικής αστυνομίας, ειδικοί πυροτεχνουργοί προχώρησαν πριν από λίγα λεπτά σε ελεγχόμενη έκρηξη στο Ολντ Τράφορντ για να εξουδετερώσουν το ύποπτο αντικείμενο

Νωρίτερα

Εκκενώθηκε το Ολντ Τράφορντ λίγο πριν την έναρξη του αγώνα Μάντσεστερ Γ. - Μπόρνμουθ καθώς εντόπίστηκε ύποπτο πάκετο στις εξέδρες.

Το ύποπτο πακέτο βρέθηκε στις εξέδρες στη βορειοδυτική πλευρά του γηπέδου και κρίθηκε η άμεση αποχώρηση των οπαδών. Εκτός από τος εξέδρες εκκενώθηκε και ο περιβάλλοντας χώρος του γηπέδου, ενώ ο αγώνας Μάντσεστερ Γιουναιτεντ-Μπορνμουθ αναβλήθηκεv οριστικά.

Στην ανακοίνωσή της η Premier League ενημερώνει ότι η απόφαση για την αναβολή του αγώνα λήφθηκε μετά από υπόδειξη της Αστυνομίας προκειμένου να εξεταστεί το ύποπτο αντικείμενο.

2016 05 15T142127Z 106323687 MT1ACI14383295 RTRMADP 3 SOCCER ENGLAND MUN BOU

ΠΗΓΗ: Reuters/ Andrew Yates

2016 05 15T142706Z 106324026 MT1ACI14383178 RTRMADP 3 SOCCER ENGLAND MUN BOU

ΠΗΓΗ: Reuters/ Jason Cairnduff

Σχεδίαζαν επιθέσεις στη Βρετανία

Σημειώνεται ότι τον περασμένο μήνα έγινε γνωστό πως στην κατοχή του πυρήνα των τζιχαντιστών Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ, αλλά και του Μοχάμεντ Αμπρινί, είχαν βρεθεί φωτογραφίες από κομβικά σημεία της πόλης του Μπέρμιγχαμ, μεταξύ των οποίων και το γήπεδο της πόλης.

Το γεγονός αυτό είχε προκαλέσει υποψίες στις βρετανικές αρχές ότι οι τζιχαντιστές σχεδίαζαν επιθέσεις στη Βρετανία ανάλογες με αυτές του Παρισιού όταν και επιτέθηκαν στο Σταντ ντε Φρανς.

Σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, ο Αμπρινί φέρεται να είχε ταξιδέψει πέρυσι στο Μπέρμιγχαμ, οπότε και τράβηξε τις εν λόγω φωτογραφίες.

Επιπλέον, ο Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ, ο άνθρωπος που φέρεται ότι σχεδίασε τις επιθέσεις στο Παρίσι πέρσι τον Νοέμβριο, πιστεύεται ότι είχε επισκεφθεί και αυτός το Μπέρμιγχαμ και είχε φωτογραφίσει διάφορα σημεία της πόλης με το κινητό του τηλέφωνο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ