ΣΠΟΡ

Η «χρυσή» Αντιγόνη Ντρισμπιώτη: «Έτρεξα για όσους με πίστεψαν»

Η «χρυσή» Αντιγόνη Ντρισμπιώτη: «Έτρεξα για όσους με πίστεψαν»
Απόλυτη κυρίαρχος του βάδην γυναικών στην Ευρώπη η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη Photo by Soeren Stache/picture alliance via Getty Images

Με δάκρυα χαράς και συγκίνησης, και ένα μεγάλο «ευχαριστώ» προς όλους όσοι «ήταν δίπλα της και την πίστεψαν», υποδέχθηκε η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη τη νίκη της στα 20 χιλιόμετρα βάδην και τον θρίαμβο των back-to-back χρυσών μεταλλίων. «Ο κόσμος με έχει βάλει στην καρδιά του. Δεν έτρεχα μόνη μου εδώ σήμερα», δηλώνει η Ελληνίδα χρυσή πρωταθλήτρια, μιλώντας για την τακτική της κατά τον αγώνα και τους επόμενους στόχους της.

Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη έκανε ιστορικό νταμπλ στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου στο Μόναχο, κατακτώντας δύο χρυσά μετάλλια στο βάδην. Πιστή στην τακτική της, στα τελευταία τρία χιλιόμετρα άρχισε να οδηγεί την κούρσα για να τερματίσει πρώτη στα 20 χλμ βάδην με χρόνο 1:29:03.

drisbioti.jpg
Απόλυτη κυρίαρχος του βάδην γυναικών στην Ευρώπη η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη

«Ο κόσμος με έχει βάλει στην καρδιά του, τους ευχαριστώ πάρα πολύ. Δεν έτρεχα μόνη μου εδώ σήμερα», δήλωσε στην κάμερα της ΕΡΤ μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου -με ατομικό ρεκόρ- μιλώντας για τα συναισθήματα που την πλημμυρίζουν.

«Έτρεξα για όλους αυτούς που ήρθαν δίπλα μου, πίστεψαν σε εμένα, άρχισαν να πιστεύουν στον εαυτό τους και ίσως σήμερα πήραν ένα ακόμη κίνητρο για να μην το βάζουν ποτέ μα ποτέ κάτω», ανέφερε η «χρυσή» Αντιγόνη που μόλις χθες, Παρασκευή, έλαβε την τελική απόφαση να διαγωνιστεί και στα 20 χλμ βάδην.

Όσο για το μέλλον, στους στόχους της βρίσκεται το Παγκόσμιο και οι Ολυμπιακοί Αγώνες.

«Ήξερα ότι είμαι πάρα πολύ καλά. Ζήτησα από τον προπονητή μου να μπω στα 20 χλμ. βάδην γιατί πίστευα σε μια γρήγορη κούρσα. Είναι ατομικό μου ρεκόρ. Θα μπορούσα να έχω κάνει και πανελλήνιο ρεκόρ αν είχα καταλάβει πόσο κοντά ήμουν, απείχα μόνο 5 δευτερόλεπτα» δήλωσε στην ΕΡΤ η αθλήτρια από την Καρδίτσα.

Μιλώντας για την τακτική της, επισήμανε: «Κράτησα σταθερό ρυθμό και τις περίμενα. Είχα την υπομονή. Δεν βιάστηκα. Έκανα στα τελευταία έξι χιλιόμετρα την επίθεσή μου. Ήμουν ξεκούραστη». Παρακολουθούσε συνεχώς τις συναθλήτριες της όσο ετοιμαζόταν για την αντεπίθεση στα τελευταία χιλιόμετρο, έχοντας στη διαδρομή την υποστήριξη πολλών ομογενών που επιφημούσαν τις Ελληνίδες αθλήτριες, ανέφερε.

«Κέρδισε η ψυχή της» δήλωσε από πλευράς του ο Ναπολέων Κεφαλόπουλος, προπονητής της Αντιγόνης Ντρισμπιώτη.

«Μετά από τον πρώτο αγώνα φάνηκε ότι δεν τα είχε δώσει όλα. [...] Το χρυσό σχεδόν το είχαμε αποκλείσει, αλλά δεν το είχε αποκλείσει η Αντιγόνη και έκανε αυτό που έκανε. Κέρδισε η ψυχή της και όχι το κορμί της. Συμβαίνουν αυτά, αλλά σπάνια. Και είναι σπάνια περίπτωση η Αντιγόνη», τόνισε.

Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη παρέλαβε με δάκρυα χράς το χρυσό μετάλλιο στην απονομή του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Στίβου· στην ανάκρουση του εθνικού ύμνου ξέσπασε σε κλάματα ενώ είχε και ένα τεράστιο χαμόγελο στα χείλη.

«Δικαιούται μία μπύρα που αγαπά και της την έχω τάξει. Εκείνη μου χρωστά σαμπάνια στο Παρίσι σε δύο χρόνια», δήλωσε μετά την απονομή ο Ναπολέων Κεφαλόπουλος.

Η 38χρονη βαδίστρια από την Καρδίτσα, είχε μείνει λίγα μέτρα πίσω από το προπορευόμενο γκρουπ και στη 10η θέση στα 10 χλμ., για ν' ανεβάσει τον ρυθμό της και να μπει στην πρώτη τριάδα μετά το 11ο χλμ. Σταθερά στο πρώτο γκρουπ, καθώς ακολουθούσε τη συμβουλή του προπονητή της να μην «ανοίξει», να μην βιαστεί να μπει νωρίς μπροστά, περίμενε μέχρι το 17ο χιλιόμετρο για να πάρει κεφάλι και ν' αποσπαστεί από την Πολωνή Καταρζίνα Ζντζιέμπλο, ενώ στην 3η θέση ακολουθούσε η Γερμανίδα Σάσκια Φάιγκε στο τελευταίο χιλιόμετρο.

Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη μεγάλωνε ολοένα την απόσταση από τη δεύτερη Ζντζιέμπλο και με ένα τεράστιο χαμόγελο στο πρόσωπό της, παρά τον αγώνα των πολλών χιλιομέτρων βάδιζε προς το ραντεβού της με την... Ιστορία.

Είναι η πρώτη φορά που Ελληνίδα αθλήτρια κατακτά δύο χρυσά μετάλλια σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, αλλά και η πρώτη φορά που αθλήτρια του βάδην κατακτά δύο μετάλλια στην ίδια διοργάνωση. Στις 16 Αυγούστου είχε χαρίσει το πρώτο χρυσό μετάλλιο στο ελληνικό βάδην (στα 35 χλμ) σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ