ΣΠΟΡ

Super League: Έπιασε τον Ολυμπιακό στην τρίτη θέση ο ΠΑΟΚ

Super League: Έπιασε τον Ολυμπιακό στην τρίτη θέση ο ΠΑΟΚ
Ο ΠΑΟΚ μετά την ήττα από την ΑΕΚ είχε χάσει πολύ έδαφος από την κορυφή, αλλά και τη δεύτερη θέση Intime/ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε 3-0 του Βόλου κι έπιασε τον Ολυμπιακό στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, πριν τη διακοπή για το Μουντιάλ 2022.

Ο ΠΑΟΚ μετά την ήττα από την ΑΕΚ είχε χάσει πολύ έδαφος από την κορυφή, αλλά και τη δεύτερη θέση.

Στόχος ήταν, λοιπόν, να κλείσει τον πρώτο γύρο με τρεις νίκες και να πάει πιο ήρεμος στη διακοπή, ώστε να ανασυνταχθεί και να δουλέψει κι άλλο με τα νέα παιδιά. Λύγισε εύκολα 2-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα στην Τούμπα, έκανε περίπατο με 3-0 στη Νίκαια και τρίτωσε το καλό με νέα καλή εμφάνιση και άνετη νίκη επί του δυνατού φέτος Βόλου.

Δύο πέναλτι και μία γκολάρα του Ζίβκοβιτς, πριν αποχαιρετήσει την Τούμπα για να πάει στο Κατάρ έκριναν την αναμέτρηση με 3-0. Τρίτη σερί νίκη, λοιπόν και τρίτη θέση στο τέλος του πρώτου γύρου για τον ΠΑΟΚ.

Σχηματισμοί

Ο ΠΑΟΚ είχε τον Κοτάρσκι στο τέρμα, δεξί μπακ ήταν ο Σάστρε, αριστερό ο Ράφα Σοάρες κιαι στόπερ οι Ίνγκασον, Κουλιεράκης. Στα χαφ οι Αουγκούστο, Φιλίπε, πιο μπροστά ο Ελ Καντουρί, δεξιά ο Ζίβκοβιτς, αριστερά ο Κωνσταντέλιας και στην κορυφή ο Ολιβέιρα.

Ο Βόλος είχε τον Κότνικ στο τέρμα, δεξί μπακ ήταν ο Άλχο, αριστερό ο Λούνα και στόπερ οι Πίρινεν, Εσκοβάλ. Στα χαφ οι Μπαριέντος, Ματίγια, Μεταξάς, δεξιά ο Π. Φερνάντες, αριστερά ο Ντέλετιτς και στην κορυφή ο Οζέγκοβιτς.

Ακυρώθηκε γκολ του ΠΑΟΚ

Ο «Δικέφαλος» μπήκε φουριόζος στο ματς και στο 3’ είχε την πρώτη καλή στιγμή. Μπαλιά του Ζίβκοβιτς, ο Ελ Καντουρί πλάσαρε στη μικρή περιοχή και απέκρουσε ο Κότνικ. Στο 5’ ο Σάστρε σέντραρε από δεξιά κι ο Ελ Καντουρί έπιασε κεφαλιά, αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 6’ ο ΠΑΟΚ σκόραρε. Ο Φιλίπε πήρε από τον Μπαριέντος, ο Πορτογάλος στη συνέχεια απέφυγε Εσκοβάλ και Πίρινεν κι εκτέλεσε τον Κότνικ. Οι Βολιώτες διαμαρτυρήθηκαν για σπρώξιμο του σκόρερ στον Μπαριέντος, ο Γκάμαρης κλήθηκε να δει τη φάση και ακύρωσε το γκολ για φάουλ.

Στο 13’ δυνατό δεξί σουτ εκτός περιοχής του Ματίγια, εντυπωσιακά απέκρουσε ο Κοτάρσκι σε κόρνερ.

Γκολ ο Ολιβέιρα

Μετά το 20’ ο ΠΑΟΚ ανέβασε στροφές. Στο 23’ σέντρα του Ράφα Σοάρες, κεφαλιά πάσα του Ζίβκοβιτς και ο ο Κότνικ μπλόκαρε στην εξ επαφής προβολή του Ολιβέιρα. Στο 25’ ο Κοτάρσκι απέκρουσε σε κόρνερ το σουτ του Πάολο Φερνάντες, ενώ η μπάλα πήγαινε άουτ. Στο 27’ ο ΠΑΟΚ κέρδισε πέναλτι. Μπαλιά του Κωνσταντέλια στον Αουγκούστο, ο Κότνικ ανέτρεψε τον Βραζιλιάνο και ο Γκάμαρης έδωσε σωστά το πέναλτι. Ο Ολιβέιρα στο 28’ έστειλε δεξιά τη μπάλα, αριστερά έπεσε ο Κότνικ κι έγινε το 1-0.

Γκολάρα ο Ζίβκοβιτς για 2-0

Στο 30 ο ΠΑΟΚ έκανε το 2-0 με τρομερή εκτέλεση του Ζϊβκοβιτς, που ήταν και το πρώτο γκολ φέτος, πριν πάει στο Κατάρ με τη Σερβία. Σε σέντρα του Ράφα Σοάρες, η άμυνα απομάκρυνε και λίγο έξω από τη γραμμή της μεγάλης περιοχής ο Ζίβκοβιτς, χωρίς να βλέπει την εστία έκανε ένα τρομερό αριστερό σουτ με περιστροφή του σώματος κι έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Κότνικ!

Έχασε πέναλτι ο Βόλος

Στο 33’ σουτ του Ζίβκοβιτς έφυγε ψηλά άουτ και στο 36’ έκανε λάθος η Κουρομπύλια. Ο Οζέγκοβιτς έφυγε από οριακή θέση, πέρασε τον Κοτάρσκι κι έφυγε πλάγια, αλλά πριν κάνει οτιδήποτε σηκώθηκε η σημαία για οφσάιντ, ενώ η Κουρομπύλια έπρεπε να αφήσει να εξελιχθεί η φάση κι αν έμπαινε γκολ, τότε να επενέβαινε το VAR.

Στο 43’ ο Βόλος κέρδισε πέναλτι. Σε φάουλ του Μπαριέντος, άπλωσε ανεξήγητα ο Κουλιεράκης το χέρι προ του Οζέγκοβιτς και βρήκε τη μπάλα. Ο Γκάμαρης είδε τη φάση στο VAR κι έδωσε πέναλτι. Ο Μπαριέντος στο 44’ πήγε στην μπάλα και εκτέλεσε ψηλά άουτ!

Δοκάρι ο ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ με ψυχολογία πίεσε για το 3-0. Στο 49’ σουτ του Αουγκούστο κόντραρε, κι απομάκρυνε ο Κότνικ. Στην εκτέλεση του κόρνερ, ο Ζίβκοβιτς έπιασε νέο τρομερό αριστερό σουτ του Ζίβκοβιτς εντός περιοχής και η μπάλα τράνταξε το δεξί δοκάρι λίγο κάτω από τη συμβολή!

Νέο πέναλτι και 3-0 ο Αουγκούστο

Ο ΠΑΟΚ τελικά πέτυχε το 3-0 στο 62’. Στο 59’ ο Ματίγια ανέτρεψε καθαρά τον Κωνσταντέλια. Ο Γκάμαρης δεν έδωσε κάτι, αλλά κλήθηκε ξανά στο VAR από τον Ευαγγέλου και καταλόγισε το πέναλτι. Ο Αουγκούστο πήγε αυτή τη φορά στην εκτέλεση κι έστειλε τη μπάλα στο αριστερό παραθυράκι για το 3-0!

Οι Θεσσαλονικείς είχαν κλειδώσει τη νίκη, ενώ ο Βόλος έψαχνε το γκολ για να μειώσει. Στο 81’ ο Νοκέρ σούταρε λίγο άουτ, ενώ στο 82’ ο Κότνικ, μπλόκαρε το σουτ του Σάστρε.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε, Ράφα Σοάρες, Ίνγκασον, Κουλιεράκης, Αουγκούστο (83’ Ντάντας), Φιλίπε (73’ Σβαμπ), Ελ Καντουρί (73’ Μπίσεσβαρ), Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας (84’ Κουαλιάτα), Ολιβέιρα (73’ Τόμας).

Βόλος (Κώστας Μπράτσος): Κότνικ, Άλχο, Πίρινεν, Εσκοβάλ, Λούνα (87’ Λυμπεράκης), Μπαριέντος (66΄Μπατόκιο), Ματίγια, Μεταξάς, Π. Φερνάντες (66’ Νοκέρ), Οζέγκοβιτς (66’ Κούτσιας), Ντέλετιτς (78’ Φερνάντες Β.).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ