ΣΠΟΡ

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 1-3: «Πράσινο» άλμα για τελικό στο Challenge Cup του βόλεϊ

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 1-3: «Πράσινο» άλμα για τελικό στο Challenge Cup του βόλεϊ
Η ρεβάνς θα διεξαχθεί την Τετάρτη (15/2) και ο Παναθηναϊκός προκρίνεται με νίκη ή με δύο κερδισμένα σετ, ενώ ο Ολυμπιακός χρειάζεται μόνο νίκη με 3-0 ή 3-1 για να διεκδικήσει την πρόκριση στο «χρυσό» σετ INTIME / ΚΑΜΣΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ

Εντυπωσιακή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Παναθηναϊκός μέσα στου Ρέντη, όπου και επικράτησε 3-1 σετ του Ολυμπιακού, χωρίς τον καλύτερό του παίκτη (Ερνάντεζ) και θέλει μόλις δύο σετ στη ρεβάνς του Αγίου Θωμά για να πάρει την πρόκριση στον τελικό του CEV Challenge Cup του βόλεϊ.

Σύμφωνα με το Onsports, το πρώτο σετ ήταν αμφίρροπο, με τους «πράσινους» να έχουν το προβάδισμα στο μεγαλύτερο διάστημα. Στο 15-17, ωστόσο, ο Ιντάλγκο έκανε καθοριστικό μονό μπλοκ στον Κόβαρ και άλλαξε το μομέντουμ. Ο Παναθηναϊκός έχασε την ευκαιρία να ξεφύγει με 3 πόντους σε καθοριστικό σημείο και στη συνέχεια ο Ολυμπιακός με τρομερό σερί κατέκτησε το πρώτο σετ με 25-21.

Και το δεύτερο σετ, στο μεγαλύτερο μέρος του ήταν ντέρμπι, με τις δύο ομάδες κόντρα στο σκορ. Ο Ολυμπιακός αυτή τη φορά διατηρούσε οριακό προβάδισμα, για να έρθει ο Κόβαρ να πάρει το... αίμα του πίσω για την καθοριστική φάση του πρώτου σετ. Με εξαιρετικό σερβίς γύρισε το σετ και ο Παναθηναϊκός το κατέκτησε με 21-25.

Συναρπαστική ήταν η εξέλιξη και στο τρίτο σετ, θυμίζοντας αρκετά το πρώτο. Με το σκορ στο 16-18 υπέρ του τριφυλλιού, ο Πετρέας δέχθηκε μονό μπλοκ από τον Πάνιεκ και αντί να ξεφύγει με 3 πόντους η ομάδα του Ανδρεόπουλου, βρέθηκε εκ νέου πίσω στο σκορ στη συνέχεια με 21-20. Αυτή τη φορά ο Παναθηναϊκός αντέδρασε και με άσο του Κόβαρ προσπέρασε ξανά με 21-22 και εν τέλει έφτασε στην κατάκτηση του σετ με 23-25.

Η ρεβάνς θα διεξαχθεί στο κλειστό του Αγίου Θωμά την Τετάρτη 15/2, στις 19:00. Ο Παναθηναϊκός προκρίνεται με νίκη ή με δύο κερδισμένα σετ, ενώ ο Ολυμπιακός χρειάζεται μόνο νίκη με 3-0 ή 3-1 για να διεκδικήσει την πρόκριση στο «χρυσό» σετ.

Τα σετ: 25-21, 21-25, 23-25, 24-26.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ