ΣΠΟΡ

Κύπελλο Ελλάδας Novibet: Ο Ολυμπιακός νίκησε 2-1 την ΑΕΚ, πρόκριση στον τελικό για την «Ένωση»

Κύπελλο Ελλάδας Novibet: Ο Ολυμπιακός νίκησε 2-1 την ΑΕΚ, πρόκριση στον τελικό για την «Ένωση»
Στιγμιότυπο από τον αγώνα ΑΕΚ - Ολυμπιακού ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ/INTIME

Μπορεί ο Ολυμπιακός να κέρδισε την ΑΕΚ στον σημερινό ημιτελικό για το Κύπελλο Ελλάδας με 2-1, η «Ένωση» όμως είχε πάρει σημαντικό προβάδισμα μετά την αναμέτρηση στην «OPAP Arena» και έτσι προκρίθηκε στον τελικό

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε από την αρχή του παιχνιδιού να κάνει τη μεγάλη ανατροπή, αλλά τελικά δεν τα κατάφερε, με την ΑΕΚ να γνωρίζεινα χάνει μεν, αλλά να καταστρώνει ήδη τα πλάνα για τον τελικό του Κυπέλλου και να μπορεί πλέον να κάνει σχέδια για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, όπου θα συναντήσει τον ΠΑΟΚ.

Ο Ολυμπιακός μπήκε με διάθεση να εξαντλήσει τις πιθανότητες που είχε για το… θαύμα, βρήκε γκολ στο πρώτο μισάωρο, αλλά η ΑΕΚ διαχειρίστηκε εξαιρετικά το ματς.

Οι «κιτρινόμαυροι» δεν ένιωσαν μεγάλη πίεση από τους «ερυθρόλευκους» και μολονότι ισοφάρισαν με ένα τυχερό γκολ, δημιούργησαν σε ακόμα ένα ματς αρκετές κλασικές ευκαιρίες. Οι «ερυθρόλευκοι» από την πλευρά τους έψαχναν αντίδραση μετά την ήττα στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και ως ένα σημείο η νίκη αυτή μπορεί να τους βοηθήσει ψυχολογικά.

Για ακόμα ένα ματς, βέβαια, ένα… αυτογκόλ «πλήγωσε» την ομάδα του Πειραιά, η οποία έκανε σχεδόν αμέσως το 2-1, αλλά από εκεί και πέρα δεν είχε δυνάμεις.

Εν κατακλείδι, η ΑΕΚ ήταν η καλύτερη ομάδα στα δύο ματς και πανάξια πήρε την πρόκριση, συνεχίζοντας να κάνει όνειρα για νταμπλ.

Τα γκολ: 27’ Βαλμπουενά, 57’ Χουάνγκ / 52’ αυτ. Μπα
Διαιτητής: Αλιζάρ Αγκάγεφ (Αζερμπαϊτζάν)
Κίτρινες: Φορτούνης, Μπακαμπού, Βαλμπουενά, Πασχαλάκης, Ρέαμπτσουκ, Μπα / Μοχαμαντί, Γαλανόπουλος, Σιμάνσκι, Γκατσίνοβιτς
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ζοζέ Ανιγκό): Πασχαλάκης, Σισέ, Μπα, Ρέαμπτσουκ, Ανδρούτσος (80΄ Μασούρας), Εμβιλά, Χουάνγκ, Μπιέλ (61΄ Βρουσάι), Φορτούνης (80΄ Ελ Αραμπί), Βαλμπουενά, Μπακαμπού
ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Ρότα, Μήτογλου, Μουκουντί, Μοχαμάντι (13΄λ.τρ. Χατζισαφί), Γαλανόπουλος (72΄ Σιμάνσκι), Φερνάντες (62΄ Ελίασον), Μάνταλος (72΄ Γκατσίνοβιτς), Πινέδα, Τσούμπερ, Γκαρσία (72΄ Γιόνσον)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ