ΣΠΟΡ

Euroleague: Η Μονακό αντίπαλος του Ολυμπιακού στα ημιτελικά του Final Four

Euroleague: Η Μονακό αντίπαλος του Ολυμπιακού στα ημιτελικά του Final Four
EUROKINISSI

Το βράδυ της Τετάρτης, ο Ολυμπιακός έμαθε τον αντίπαλό του στον ημιτελικό του Final 4 της Euroleague, καθώς η Μονακό επικράτησε με 97-86 της Μακάμπι Τελ Αβίβ, έκανε κάνει το 3-2 στις νίκες και έκλεισε «ραντεβού» με τους Πειραιώτες στο Κάουνας.

Οι Ισραηλινοί άρχισαν το παιχνίδι με 6/6 σουτ και με τους Μάρτιν και Κόλσον κατάφεραν προηγηθούν με +4 (7-11) στα πρώτα λεπτά αλλά οι Ουατάρα και Τζέιμς έφεραν τους Γάλλους στο 17-17, με τις δύο ομάδες να σκοράρουν εύκολα. Τόσο εύκολα ώστε το πρώτο δεκάλεπτο να λήξει με το σκορ στο 26-33.

Στη δεύτερη περίοδο, όμως, τα πράγματα άλλαξαν. Η Μονακό βελτιώθηκε πολύ στην άμυνα και από εκεί και πέρα οι Τζέιμς και Μονέκε έδιναν λύσεις στην επίθεση, με αποτέλεσμα το σκορ να γίνει 38-33 στο 14′ με 12-0 σερί. Η ομάδα του Οντέτ Κάτας, όμως, αντέδρασε και με επιμέρους σκορ 4-14 κατάφερε να προσπεράσει με 45-47, για να ολοκληρωθεί τελικά το πρώτο ημίχρονο με τους γηπεδούχους μπροστά με 53-49.

Οι Γάλλοι κατάφερναν να είναι μπροστά με 3-4 πόντους και στην τρίτη περίοδο που ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 72-70, με τη Μακάμπι να είναι κοντά και να περνάει μπροστά με +3 (74-77) στο 35′. Κάπου εκεί, όμως, ο Λόιντ βγήκε μπροστά για τους Μονεγάσκους και με 8 συνεχόμενους πόντους τούς έδωσε προβάδισμα επτά πόντων (86-79), με τους φιλοξενούμενους να μην μπορούν να ανατρέψουν την κατάσταση. Τελικό αποτέλεσμα 97-86 επομένως και πρόκριση για τη Μονακό που θα είναι η αντίπαλος του Ολυμπιακού στον ημιτελικό της 19ης Μαΐου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ