ΣΠΟΡ

UEFA για Νέα Φιλαδέλφεια: Ζητήσαμε αναλυτική αναφορά από την Ελλάδα

UEFA για Νέα Φιλαδέλφεια: Ζητήσαμε αναλυτική αναφορά από την Ελλάδα
Eurokinissi

Αναλυτική αναφορά για τα επεισόδια που έγιναν το βράδυ της Δευτέρας (7/8) στη Νέα Φιλαδέλφεια, τα οποία οδήγησαν στον θάνατο του Μιχάλη Κατσουρή, ζήτησε η UEFA.

Όπως ενημέρωσε με ανακοίνωσή της η Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Συνομοσπονδία, για πρώτη φορά μετά την αναβολή του πρώτου ματς ανάμεσα στην ΑΕΚ και την Ντιναμό Ζάγκρεμπ, βρίσκεται σε επαφές με τις ελληνικές Αρχές και, αφού αξιολογήσει την κατάσταση, ενδέχεται να λάβει και πρόσθετα μέτρα.

Η Ένωση είχε ουσιαστικά απευθυνθεί -μέσω ανακοίνωσής της- στην UEFA και επισήμαινε την ανάγκη άμεσης τιμωρίας της Ντιναμό Ζάγκρεμπ μετά τα τραγικά επεισόδια που διαδραματίστηκαν έξω από το γήπεδό της, την «OPAP Arena», με αρνητικούς πρωταγωνιστές τους οπαδούς της κροατικής ομάδας και Έλληνες συνεργούς τους.

Η ανακοίνωση της UEFA για την έρευνα σχετικά με τη δολοφονία Κατσουρή:

«Στις 8 Αυγούστου 2023, λόγω των φρικιαστικών επεισοδίων που έλαβαν χώρα στην Αθήνα, η οποία οδήγησε στον χαμό μιας ζωής, η UEFA κοινοποίησε τις αποφάσεις της για αναβολή του αγώνα της ΑΕΚ εναντίον της Ντιναμό Ζάγκρεμπ που επρόκειτο να διεξαχθεί την ίδια ημέρα.

Μετά από αυτή την απόφαση, η UEFA βρίσκεται επί του παρόντος σε επαφές με τις ελληνικές εθνικές αρχές και έχει ζητήσει να λάβει λεπτομερή αναφορά των περιστατικών προκειμένου να επανεξετάσει και να αξιολογήσει την κατάσταση από πλευράς ασφάλειας και να λάβει τα κατάλληλα πρόσθετα μέτρα.

Τα επόμενα βήματα και τυχόν μέτρα που πρέπει να ληφθούν θα ανακοινωθούν εν ευθέτω χρόνω».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ