ΣΠΟΡ

Super League: Νίκη της ΑΕΚ στο Βόλο παίζοντας με «10», «τρίποντα» ΟΣΦΠ, ΠΑΟ - Ήττα ΠΑΟΚ στην Κρήτη

Super League: Νίκη της ΑΕΚ στο Βόλο παίζοντας με «10», «τρίποντα» ΟΣΦΠ, ΠΑΟ - Ήττα ΠΑΟΚ στην Κρήτη
EUROKINISSI / ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

Τεράστια νίκη, έστω κι αν αγωνιζόταν με 10 παίκτες από το 24ο λεπτό λόγω αποβολής του Μάνταλου, πέτυχε η ΑΕΚ στο Πανθεσσαλικό με 3-2 επί του Βόλου, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της Super League.

Η αναμέτρηση κρίθηκε με το πέναλτι του Άμραμπατ στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων (90΄+3), ενώ οι γηπεδούχοι είχαν προηγηθεί στο 8΄ με τον Ντέλετιτς και ισοφαρίσει με τον ίδιο παίκτη στο 72΄. Το 1-1 για την Ένωση είχε κάνει στο 32΄ ο Γιόνσον και στο 44΄ ο Τσούμπερ έδωσε προσωρινά προβάδισμα στους «κιτρινόμαυρους».

Τεσσάρα στη Λαμία ο Ολυμπιακός

Αήττητος παρέμεινε ο Ολυμπιακός, στη Super League, επικρατώντας με 4-0 της Λαμίας, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής, στο «Γ. Καραϊσκάξης». Χάρη στα γκολ των Μασούρα (17΄) και Φορτούνη (32΄) στο α΄ μέρος, το αυτογκόλ του Βασιλαντωνόπουλου στο 62΄ και το διαγώνιο πλασέ του Αγιούμπ ελ Κααμπί στο 90 +5΄, οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν τους 9 βαθμούς, με 3 νίκες. Στον αντίποδα, η Λαμία υπέστη την πρώτη ήττα της την τρέχουσα σεζόν και παρέμεινε με βαθμούς (1 νίκη, 1 ισοπαλία και 1 ήττα). Τραυματίστηκε στα πλευρά ο Σαμουέλε Λόνγκο που είχε μπει αλλαγή για τη Λαμία στο 46ο λεπτό στη θέση του Τσιλούλη και διακομίστηκε σε νοσοκομείο για να υποβληθεί σε εξετάσεις.

ΠΑΣ Γιάννινα - Παναθηναϊκός 0-1

Ο Παναθηναϊκός είχε 4 τραυματισμούς στα Γιάννενα και δυσκολεύθηκε πολύ κόντρα στον ΠΑΣ, αλλά ο Σεμπάστιαν Παλάσιος με καταπληκτικό γκολ έδωσε τη νίκη στην ομάδα του, για την 3η αγωνιστική της Super League.

Κόντρα σε μια σκληροτράχηλη ομάδα, αλλά και στην κακοδαιμονία των τραυματισμών (Βέρμπιτς πριν τη σέντρα και Βαγιαννίδης, Αϊτόρ και Τζούρισιτς κατά τη διάρκεια του αγώνα) ο Παναθηναϊκός κατάφερε για πρώτη φορά στην ιστορία να περάσει νικηφόρα για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν από τα Γιάννενα.

Με υπέροχο γκολ του Σεμπάστιαν Παλάσιος στο 74', το Τριφύλλι επικράτησε 1-0 του ΠΑΣ και έκανε το 2 στα 2 στη Super League.

Ο ΟΦΗ «δάγκωσε» τον ΠΑΟΚ στο 97'

Με «χρυσή» αλλαγή τον Λερόι Αμπάντα, που σκόραρε στο 7ο λεπτό των καθυστερήσεων, ο ΟΦΗ επικράτησε 1-0 του ΠΑΟΚ στο γήπεδο «Θ. Βαρδινογιάννης» του Ηρακλείου, για την 3η αγωνιστική της Super League, και τον υποχρέωσε στην πρώτη του βαθμολογική απώλεια στο φετινό πρωτάθλημα.

Οπως και στο ματς της πρεμιέρας με τον Αρη, έτσι και απόψε οι Κρήτες «χτύπησαν» στο φινάλε, έκαναν το «2 στα 2» στην έδρα τους και έπιασαν τον «Δικέφαλο του βορρά» στη δεύτερη θέση της κατάταξης, τρεις βαθμούς πίσω από τον «απόλυτο» Ολυμπιακό.

Σε μία αντεπίθεση στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού, ο Αμπάντα (που είχε μπει ως αλλαγή) έφυγε στην πλάτη της άμυνας και με πλασέ από πλάγια αριστερά νίκησε τον Κοτάρσκι. Ο βοηθός διαιτητής υπέδειξε αρχικά οφσάιντ, αλλά το VAR διόρθωσε το λάθος και ο ΟΦΗ πανηγύρισε μία πολύ μεγάλη νίκη.

Τα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής και η βαθμολογία της Super League:

Κηφισιά - Ατρόμητος 2-1
Πανσερραϊκός - Παναιτωλικός 1-1
Αρης - Αστέρας Τρίπολης 3-2
Ολυμπιακός - Λαμία 4-0
ΟΦΗ - ΠΑΟΚ 1-0
Βόλος - ΑΕΚ 2-3
ΠΑΣ Γιάννινα - Παναθηναϊκός 0-1

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 3 αγώνες)
1. Ολυμπιακός 9
2. ΟΦΗ 6
. Παναθηναϊκός 6 -2αγ.
. ΠΑΟΚ 6
5. ΠΑΣ Γιάννινα 4
. ΑΕΚ 4 -2αγ.
. Λαμία 4
8. Άρης 3
. Αστέρας Τρίπολης 3
. Κηφισιά 3
11. Πανσερραϊκός 2
. Παναιτωλικός 2 -2αγ.
13. Βόλος 1
14. Ατρόμητος 0 -2αγ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ