ΣΠΟΡ

Super League: Στην κορυφή ο ΠΑΟΚ, ισοπαλίες για ΑΕΚ, ΠΑΟ, κερδισμένος και ο Ολυμπιακός

Super League: Στην κορυφή ο ΠΑΟΚ, ισοπαλίες για ΑΕΚ, ΠΑΟ, κερδισμένος και ο Ολυμπιακός
ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / INTIME

Τεράστιες ανατροπές περιελάμβανε η τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου για τη Super League, καθώς ο ΠΑΟΚ που πέρασε νικηφόρα από τη Λαμία (0-2), εκμεταλλεύτηκε την απώλεια της ΑΕΚ κόντρα στον Αρη (3-3) στη Θεσσαλονίκη και ανέβηκε στην κορυφή της βαθμολογίας.

Στους χαμένους και ο Παναθηναϊκός που έμεινε στο 2-2 με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο, ενώ αντίθετα ο Ολυμπιακός συγκαταλέγεται στους κερδισμένους μετά το 3-0 κόντρα στο Βόλο στο Καραϊσκάκη.

Αρης κερνούσε... ΠΑΟΚ έπινε

Με τον Τάισον να λύνει το... γόρδιο δεσμό στο 71ο λεπτό και τον Αμπντούλ Ραχμάν Μπάμπα να βάζει το κερασάκι στην τούρτα στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 2-0 της Λαμίας στο «Αθανάσιος Διάκος».

Στη Θεσσαλονίκη, έπειτα από ένα χορταστικό παιχνίδι στο «Κλεάνθης Βικελίδης», Άρης και ΑΕΚ αναδείχθηκαν ισόπαλοι με σκορ 3-3, με τον Λορέν Μορόν να σκοράρει με πέναλτι στο έβδομο λεπτό των καθυστερήσεων και να διαμορφώνει το τελικό αποτέλεσμα, ρίχνοντας την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα από την κορυφή, στο φινάλε της κανονικής διάρκειας της Super League. Νορντίν Άμραμπατ (15' πεν.) Ντομαγκόι Βίντα (55'), και Εζέκιελ Πόνσε (67') βρήκαν δίχτυα για τους φιλοξενούμενους ενώ οι Γιάννης Φετφατζίδης (43') και Κίκε Σαβέριο (49') είχαν βοηθήσει στην πρώτη από τις δυο ανατροπές στο ματς.

Έπεσε τέταρτος ο Παναθηναϊκός

Στην Κρήτη, ο ΟΦΗ προηγήθηκε δύο φορές, ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε ισάριθμες με το τελικό 2-2 να «σφραγίζει» τις προσπάθειες των δύο ομάδων στο «Θ. Βαρδινογιάννης», Οι Χιμένεθ (21’) και Ισέκα (81’ πέναλτι) έδωσαν το προβάδισμα στον ΟΦΗ, οι Ιωαννίδης (36’) και Σπόραρ (83’) ισοφάρισαν και τις δύο φορές για τους «πράσινους», που έχασαν πάρα πολλές ευκαιρίες και είχαν δοκάρι στο 54’ με τον Ιωαννίδη.

Το αποτέλεσμα αυτό «έριξε» τον Παναθηναϊκό στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα στο «φίνις» της κανονικής περιόδου.

Και αυτό γιατί, το... σερί του Χοσέ Λουϊς Μεντιλίμπαρ στον πάγκο του Ολυμπιακού καλά κρατεί! Οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν 3-0 τον Βόλο στο «Γ. Καραϊσκάκης» και συνεχίζουν την «καταδίωξη» των πρωτοπόρων της κατάταξης. Τα γκολ πέτυχαν ο Γιουσέφ Ελ Κααμπι (26΄,45+6΄πεν.) και ο Στέφαν Γιόβετιτς (87΄), ενώ οι φιλοξενούμενοι έπαιξαν με αριθμητικό μειονέκτημα σχεδόν σε όλο το ματς, λόγω αποβολής του Μπαριέντος στο 6΄.

Την Δευτέρα (4/3) ακολουθεί η κλήρωση των Play Off και την επόμενη Κυριακή ξεκινούν οι αγώνες για την τελική ευθεία του πρωταθλήματος.

Τα αποτελέσματα της τελευταίας (26ης) αγωνιστικής της Super League:

Άρης-ΑΕΚ 3-3
ΠΑΣ Γιάννινα-Ατρόμητος 1-1
Κηφισιά-Παναιτωλικός 2-2
Λαμία-ΠΑΟΚ 0-2
ΟΦΗ-Παναθηναϊκός 2-2
Ολυμπιακός-Βόλος 3-0
Πανσερραϊκός-Αστέρας Τρίπολης 2-1

Η βαθμολογία (σε 26 αγώνες)
1. ΠΑΟΚ 60 --PLAY OFF
2. ΑΕΚ 59 --PLAY OFF
3. Ολυμπιακός 57 --PLAY OFF
4. Παναθηναϊκός 56 --PLAY OFF
5. Άρης 42 --PLAY OFF
6. Λαμία 34 --PLAY OFF
--------------------
7. Αστέρας Τρ. 31 --PLAY OUT
8. Ατρόμητος 28 --PLAY OUT
9. Πανσερραϊκός 27 --PLAY OUT
10. ΟΦΗ 25 --PLAY OUT
11. Παναιτωλικός 20 --PLAY OUT
12. Βόλος 20 --PLAY OUT
13. Κηφισιά 19 --PLAY OUT
14. ΠΑΣ Γιάννινα 18 --PLAY OUT

Τι ισχύει σε Play Off και Play Out

Οι ομάδες που τερμάτισαν στις 6 πρώτες θέσεις της βαθμολογίας θα συμμετάσχουν στα Play Off των 10 αγωνιστικών για την ανάδειξη του πρωταθλητή, όπου οι ομάδες θα μπουν με τη βαθμολογία που τερμάτισαν στην κανονική διάρκεια.

Η ομάδα που θα κατακτήσει το πρωτάθλημα θα αγωνιστεί στον 2ο προκριματικό του Champions League της σεζόν 2024-25. Οι ομάδες που θα τερματίσουν στην 2η και 3η θέση θα αγωνιστούν στον 2ο προκριματικό γύρο του Conference League της σεζόν 2024-25. Η ομάδα που θα τερματίσει στην 4η θέση θα πάρει ευρωπαϊκό εισιτήριο, μόνο αν ο κάτοχος του φετινού Κυπέλλου εξασφαλίσει ευρωπαϊκό εισιτήριο και μέσω του πρωταθλήματος. Η ομάδα που θα κατακτήσει το φετινό Κύπελλο Ελλάδας θα παίξει στον 1ο προκριματικό γύρο του Europa League της σεζόν 2024-25.

Παράλληλα, οι ομάδες από την 7η θέση και κάτω στην κατάταξη της κανονικής περιόδου θα συμμετάσχουν στα Play Out με τους βαθμούς που συγκέντρωσαν και θα δώσουν ένα μικρό «μαραθώνιο» 7 αγωνιστικών. Οι ομάδες που θα τερματίσουν στις δύο τελευταίες θέσεις θα υποβιβαστούν στην Super League 2.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ