ΣΠΟΡ

Super League: Νίκη της ΑΕΚ στο Περιστέρι, σοβαρά λάθη οι βοηθοί

Super League: Νίκη της ΑΕΚ στο Περιστέρι, σοβαρά λάθη οι βοηθοί
Νίκη εκτός έδρας μετά από 5 μήνες για την ΑΕΚ EUROKINISSI SPORTS / ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ

Η ΑΕΚ κέρδισε με 1-0 στο Περιστέρι τον Ατρόμητο και ανέβηκε προσωρινά στην 3η θέση της βαθμολογίας της Super League. Το ματς όμως στιγματίστηκε από δύο πολύ σοβαρά λάθη των βοηθών, που στέρησαν από ένα γκολ κάθε ομάδα.

Η επιλογή του Χιμένεθ στο ματς ήταν σαφής: διαρκής κίνηση της τριάδας Μάνταλου, Αραούχο, Βάργκας σε ρόλους μεσοεπιθετικούς, ο Γιόχανσον σε ρόλο κρυφού φορ και τα δύο ακραία μπακ, Γκάλο και Ντίντακ να παίζουν όλη την πλευρά.

Αυτό ήταν κάτι που δυσκόλεψε πολύ την άμυνα του Ατρόμητου στα πρώτα 45 λεπτά, παρότι η ΑΕΚ ουσιαστικά είχε δύο καλές στιγμές με σουτ του Αραούχο στο δοκάρι στο 10 (από το σημείο που έβαλε το γκολ στον ΠΑΟΚ) και την κεφαλιά του αφύλαχτου Γιόχανσον από το σημείο του πέναλτυ άουτ στο 34.

4080263


(Δοκάρι είχε αυτή τη φορά ο Αραούχο - Πηγή: EUROKINISSI / ICONPRESS / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Η ΑΕΚ ουσιαστικά δεν δέχθηκε φάση από τον Ατρόμητο (ένα σουτ από 40 μέτρα του Λε Ταλέκ στο α μέρος) και συνέχισε στο ίδιο στυλ με πίεση συχνά των χαφ, αλλά και των μεσοπεθιτικών ψηλά και θα μπορούσε να ανοίξει το σκορ στο 50, αν ο βοηθός Τάτσης δεν σταματούσε λανθασμένα τον Μάνταλο για οφσάιντ (καλυπτόταν τουλάχιστον 2 μέτρα σε κάθετη του Αϊντάρεβιτς) πριν γυρίσει στον Αραούχο, που σκόραρε στην κενή εστία.

4080413


(Ο Μάνταλος θα γυρίσει στον Αραούχο, αλλά έχει υποδειχθεί λανθασμένα οφσάιντ - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ)

Η ίδια φάση έγινε όμως στο 57 από τα αριστερά, με το Ντίντακ να καλύπτεται και να γυρνά εκείνος για τον Μάνταλο, που σκόραρε στην κενή ουσιαστικά εστία για το 0-1 της ΑΕΚ, που όμως δεν έκανε άλλες φάσεις.

4080407


(Το γκολ του Μάνταλου που έκρινε το ματς - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ)

Ο Σα Πίντο έβαλε Λημνιό και Τόνσο για πιο επιθετικό σχήμα και ήταν οι πρωταγωνιστές στην φάση του 77: ο Αργεντινός σούταρε με δύναμη εκτός περιοχής, ο Μπάρκας απογειώθηκε στο «παραθυράκι» της εστίας του και άγγιξε τη μπάλα στέλνοντας την στο δοκάρι, ο Λε Ταλέκ πρόλαβε τον Κολοβέτσιο με κεφαλιά πάσα στον Λημνιό, που σκόραρε στην κενή εστία.

4080499


(Το επίμαχο γκολ του Λημνιού - Πηγή: EUROKINISSI / ICONPRESS / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Όμως ο έτερος βοηθός, ο Μπετσόγλου σήκωσε το σημαιάκι για οφσάιντ (μετά από 5 δευτερόλεπτα από το γκολ...), λανθασμένα όμως, αφού και στην αρχή ο Γάλλος καλυπτόταν και ο Λημνιός ήρθε από κανονική θέση. Ο διαιτητής Θάνος άβουλος, μετά από διαβουλεύσεις και με τον πρώτο βοηθό Τάτση, που ήταν στην περιοχή του Ατρόμητου (...), ακύρωσε το γκολ, υπό τις διαμαρτυρίες των γηπεδούχων.

4080460


(Χαμός από τις διαμαρτυρίες μετά το γκολ του Λημνιού - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ)

Το 0-1 δίνει τρίποντο της ΑΕΚ εκτός έδρας μετά από 5 μήνες (από την Λάρισα) και μετά από το 2009 στο Περιστέρι, και την έφερε στους 43 βαθμούς, περιμένοντας να δει τι θα κάνει αύριο ο ΠΑΟΚ (43) με τον Πανιώνιο και ο Παναθηναϊκός (42) με τον Ολυμπιακό. Ο Ατρόμητος με 35 δεν έχει άλλες ελπίδες για τα play off.

Η 25η αγωνιστική

Σάββατο 18/3

Βέροια-Κέρκυρα 4-0
ΑΕΛ-Παναιτωλικός 1-0
Ατρόμητος-ΑΕΚ 0-1 (57 Μάνταλος)

Κυριακή 19/3

ΠΑΟΚ-Πανιώνιος (15.00)
Ξάνθη-Λεβαδειακός (17.15)
Αστέρας Τρ.-ΠΑΣ Γιάννινα (17.15)
Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός (19.30)

Δευτέρα 20/3

Πλατανιάς-Ηρακλής (19.30)

Η 26η αγωνιστική

Σάββατο 1/4

ΠΑΣ Γιάννινα-Ξάνθη (15.00)
Λεβαδειακός-Βέροια (17/15)
Ολυμπιακός-Πλατανιάς (19.30)

Κυριακή 2/4

Πανιώνιος-Ατρόμητος (15.00)
Κέρκυρα-Ηρακλής (17.15)
ΠΑΟΚ-ΑΕΛ (17.15)
Παναιτωλικός-Αστέρας Τρ. (17.15)
ΑΕΚ-Παναθηναϊκός (19.30)

Διαβάστε ακόμη

Super League: «Τρίποντο-ζωής» η Βέροια, σπουδαία νίκη η ΑΕΛ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ