ΣΠΟΡ

Ντεμπούτο για Εσιέν αλλά «εκτός» ο Πράνιτς στην αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό

Ντεμπούτο για Εσιέν αλλά «εκτός» ο Πράνιτς στην αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό
EUROKINISSI/ICONPRESS/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ

Με τον Μίκαελ Εσιέν για πρώτη φορά σε αποστολή του Παναθηναϊκού, αλλά χωρίς το Ντάνιελ Πράνιτς θα υποδεχθεί το «τριφύλλι» τους ερυθρόλευκους στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Η απουσία του Πράνιτς λόγω τραυματισμού από το ματς της εθνικής Κροατίας με την Ρωσία, υποχρέωσε τον Παναθηναϊκό να τον αφήσει εκτός αποστολής του ντέρμπυ και ας υπήρχαν σκέψεις ακόμη και για χρησιμοποίηση του στην αρχική 11άδα. Όπως εξήγησαν από την ΠΑΕ ο σχετικός κανονισμός της ΕΠΟ δεν είναι ακριβής και δεν θέλησαν να ρισκάρουν πιθανή τιμωρία της ομάδας με την χρησιμοποίησή του.

Αντίθετα ο Γκανέζος άσος των «πράσινων» κάνει το ντεμπούτο του, αφού ακολούθησε κανονικά όλες αυτές τις ημέρες το πρόγραμμα προπονήσεων. Μάλιστα ο Αντρέα Στραματσιόνι δείχνει να ποντάρει πολλά στην εμπειρία του και αναμένεται να δούμε πόσο θα επηρεάσει την απόφαση του Ιταλού η μακρά αγωνιστική αποχή του Αφρικανού μέσου. Εκτός της 20μελούς αποστολής έμειναν ακόμη οι Κλωναρίδης, Καλτσάς, Μπούρμπος και οι τραυματίες Βέμερ, Τελάντερ.

Η «πράσινη αποστολή»: Κοτσόλης, Στιλ, Γιαννακόπουλος, Ταυλαρίδης, Χουχούμης, Τριανταφυλλόπουλος, Νάνο, Κουτρουμπής, Μαρινάκης, Σάντσεθ, Ζέκα, Λαγός, Αμπέιντ, Νίνης, Εσιέν, Λουντ, Ατζαγκούν, Πέτριτς, Καρέλης και Μπεργκ.

Αυξημένα μέτρα ασφαλείας

Μετά τα περυσινά γεγονότα στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας ο Παναθηναϊκός έχει λάβει αυστηρά μέτρα ασφαλείας, για να μην επαναληφθούν. Ήδη από τις αρχές της εβδομάδας έστειλε μήνυμα μέσω των social media για ηρεμία, ενώ κατά την Πέμπτη υπήρξε επαφή του προέδρου της ΠΑΕ Γιάννη Αλαφούζου με εκπροσώπους των οργανωμένων οπαδών. Έχει ζητηθεί ακόμη από την Αστυνομία να γίνουν αυστηρότεροι έλεγχοι σε όλες τις θύρες, προκειμένου να μην περάσουν φωτοβολίδες και άλλα επικίνδυνα αντικείμενα εντός του γηπέδου. Στις θύρες 13-14 έχει τοποθετηθεί επιπλέον δίχτυ, που θα αποτρέπει τη ρίψη αντικειμένων στον αγωνιστικό χώρο. Επίσης έχουν σφραγιστεί-κλείσει ορισμένα επικίνδυνα σημεία απ’ όπου πέρυσι εκτοξεύτηκαν πολλές φωτοβολίδες. Τέλος θα υπάρχει αυξημένη παρουσία αστυνομικών και σεκιούριτι πάνω από τη φυσούνα και τον πάγκο του Ολυμπιακού, όπου έχει συμφωνηθεί να είναι άδειες οι τρεις πρώτες σειρές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ