ΣΠΟΡ

Η αναβολή του ντέρμπυ των αιωνίων σηματοδοτεί εξελίξεις στην Super League

Η αναβολή του ντέρμπυ των αιωνίων σηματοδοτεί εξελίξεις στην Super League
EUROKINISSI/ICONPRESS/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ

Ένα ακόμη θλιβερό κεφάλαιο προστίθεται στην ιστορία των τελευταίων ετών του Ελληνικού ποδοσφαίρου, που μοιάζει να πνέει τα λοίσθια με τα γεγονότα του ντέρμπυ των αιωνίων.

Τα σοβαρά επεισόδια Αστυνομίας-οπαδών πριν το ματς, οι φωτοβολίδες στους παίκτες του Ολυμπιακού κατά την είσοδό τους στο γήπεδο, η καθυστερημένη απόφαση του διαιτητή και η «μάχη» που επακολούθησε στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας, αποτελούν ένα «τρομοκρατικό κτύπημα» για το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα. Τουλάχιστον για εκείνους, που δεν έχουν οπαδικές παρωπίδες και διατηρούν κάποια από την λογική τους.

Αποδεικνύεται ότι οι «αστείες συναθροίσεις» παλαιμάχων στο Υπουργείο και οι «αναδρομές στο παρελθόν» του κυρίου Κοντονή (που θυμήθηκε τα νιάτα του και τα παιχνίδια της δεκαετίας του 60 και του 70, λες και μιλούσε σε αφιέρωμα τηλεόρασης), αντί να κινηθεί με αποφασιστικότητα για να διασφαλίσει την τάξη, «προβλέποντας» την πιθανή εξέλιξη των πραγμάτων (δεν είναι και δύσκολο δα, αρκεί τα ραδιόφωνα να άκουγε κανείς όλη την εβδομάδα), απλά συμβάλουν στην παράσταση του «θεάτρου του παραλόγου», που παίζεται στο Ελληνικό ποδόσφαιρο. Όπως και η δεδομένη ανεπάρκεια των συλλόγων να ελέγξουν τους «στρατούς» τους. Παρά τις επαφές και τις δεδομένες παρεμβάσεις του προέδρου του Παναθηναϊκού όλη την εβδομάδα, δεν μπόρεσε να αποτρέψει αυτούς τους ελάχιστους, που στο ξεκίνημα της βραδιάς έριξαν τις 4,5,7 φωτοβολίδες στους παίκτες του Ολυμπιακού. Προκαλώντας τελικά την ματαίωση του παιχνιδιού. Και ασφαλώς η ανικανότητα στον έλεγχο, από την Αστυνομία και τους εντεταλμένους υπαλλήλους της ΠΑΕ, με αποτέλεσμα στην μάχη που ξέσπασε μετά το τέλος στον αγωνιστικό χώρο, η Λεωφόρος να θυμίζει Κολοσσαίο. Σε μια εποχή μάλιστα, που θεωρητικά τα μέτρα ασφαλείας θα έπρεπε να είναι δρακόντεια, μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι.

Υπό αυτές τις συνθήκες το πρωτάθλημα δεν μπορεί να ολοκληρωθεί. Νομίζω, ότι άπαντες αντιλαμβάνονται το αδιέξοδο. Είναι δεδομένο πως οι κόντρες και η ένταση θα κορυφωθούν και θα αλληλοκατηγορούνται άπαντες, για το ποιος έχει την ευθύνη. Ανάλογα με την «πλευρά», που υποστηρίζει ο καθένας. Η δε Πολιτεία σε ρόλο Ποντίου Πιλάτου θα αναμασά τις ίδιες θέσεις, που ακούμε όλα τα προηγούμενα χρόνια. Ακόμη και μια πιθανή διακοπή του πρωταθλήματος, όπως συνέβη και πέρυσι, φαντάζει πια καθυστερημένη. Και ουδείς βέβαια δύναται να αντιληφθεί την «όποια λογική», που μπορεί κάποιος από αυτούς τους τύπους της κερκίδας, να επικαλείται για να δικαιολογήσει τις ενέργειες τους αυτές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ