ΣΠΟΡ

Eurobasket 2017: Επέστρεψε στην Ελλάδα η εθνική ομάδα

Eurobasket 2017: Επέστρεψε στην Ελλάδα η εθνική ομάδα
"Πάτησε" Αθήνα η εθνική ομάδα μπάσκετ ΑΠΕ ΜΠΕ / ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΜΒΥΣΗΣ

Για μια ακόμη διοργάνωση μετά το 2009, η εθνική ομάδα του μπάσκετ απέτυχε να μπει στη διεκδίκηση των μεταλλίων και αποκλείστηκε στα προημιτελικά του Eurorobasket 2017. Η αποστολή της εθνικής επέστρεψε στην Αθήνα με τον Κώστ Μίσσα να κάνει τον απολογισμό. Την ίδια ώρα ο προπονητής της Ρωσίας Σεργκέι Μπαζάρεβιτς ευχαριστούσε την Ελλάδα για το μικρό ροτέισον στον προημιτελικό της Τετάρτης.

Η αιτία του αποκλεισμού

"Δεν επιτεθήκαμε καλά και χάσαμε τη μπάλα σε απλές περιπτώσεις, με αποτέλεσμα να χάσουμε το πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο όμως συνεχίσουμε να κάνουμε το παιχνίδι μας και απέδωσε καρπούς. Οι Έλληνες έπαιξαν σχεδόν με πέντε παίκτες, με μικρό rotation, και τους ευχαριστούμε γι' αυτό" δήλωσε στα Ρωσικά ΜΜΕ, ο Ρώσος Ομοσπονδιακός Σεργκέι Μπαζάρεβιτς, ανοίγοντας και πάλι την κουβέντα για το μικρό ροτέισον της εθνικής στον προημιτελικό. Ο Κώστας Μίσσας υπεραμύνθηκε της επιλογής του και κατά την επιστροφή της εθνικής ομάδας.

18460543


(Υπεραμύνθηκε των επιλογών του στο ματς με τη Ρωσία ο Κώστας Μίσσας - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / SEDAT SUNA)

"Είχαμε τρεις μέρες ξεκούρασης. Ανάλογα με τη μορφή και τη ροή του αγώνα κάναμε κάποια πράγματα. Στο τελευταίο κομμάτι του παιχνιδιού η ομάδα έμεινε έτσι, πάντα σε επικοινωνία με τους παίκτες. Για παράδειγμα έβγαλα για δύο λεπτά τον Καλάθη, που ήταν ο καλύτερος του αγώνα και μου είπε "κόουτς παίζω άλλα δύο παιχνίδια". Τη μία φορά έχουμε ανοικτό rotation, την άλλη κλειστό, τα πάντα ωστόσο έχουν σχέση με το αποτέλεσμα" ήταν η δήλωση του Ομοσπονδιακού τεχνικού στους δημοσιογράφους.

18462878


(Η επιστροφή της εθνιλής ομάδας και του κόουτς Μίσσα στην Αθήνα - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΜΒΥΣΗΣ)

"Μας έμεινε μια γλυκόπικρη γεύση. Από τη μία προκριθήκαμε στους οκτώ, αλλά θα μπορούσαμε φτάσουμε και μέχρι τα ημιτελικά. Ηταν δύο δύσκολοι μήνες. Παρουσιάσαμε μια κακή εικόνα στην α' φάση, μια καλή στα νοκ άουτ, οπότε μας μένει αυτή η γλυκόπικρη γεύση" ήταν ο απολογισμός του "στρατηγού" για την παρουσία της εθνικής ομάδας στο τουρνουά.

Η επόμενη ημέρα στην εθνική

Το θέμα του προπονητή είναι πλέον ανοικτό για την επόμενη υποχρέωση της εθνικής ομάδας, που είναι τα προκριματικά του Μουντομπάσκετ (ξεκινούν το Νοέμβριο) και τα πρώτα σενάρια (Σκουρτόπουλος) έχουν ήδη δει το φως της δημοσιότητας. Ο Κώστας Μίσσας αναφέρθηκε και σε αυτό το θέμα.

18462881


(Ο Κώστας Μίσσας μίλησε κια για την επόμενη ημέρα της εθνικής - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΜΒΥΣΗΣ)

"Είμαι στρατιώτης της Εθνικής. Δεν κυνήγησα τη θέση. Πιστεύω κάποια κομμάτια τα διαχειρίστηκα σωστά, από την απώλεια του Γιάννη μέχρι και τις δυσκολίες που βρήκαμε στον δρόμο μας. Ήθελα να είχαμε την καλύτερη δυνατή εικόνα. Αυτή ήταν η ουσία. Μετά από δύο μήνες πίεσης, θεωρώ ότι βλάπτει σοβαρά την υγεία. Δεν είσαι και πολύ καλά. Βέβαια θα μιλήσουμε με την διοίκηση, αν και επιλογή σου είναι ένας καλύτερος τρόπος ζωής. Πρέπει να πω ένα ευχαριστώ σε όλους τους Έλληνες που βρέθηκαν μαζί μας, τους Πελαργούς, οι οποίοι ήταν κοντά μας στα εύκολα και στα δύσκολα".

Αιχμές από Πρίντεζη

Ο Γιώργος Πρίντεζης μίλησε από την πλευρά των διεθνών και άφησε ανοιχτό το αν θα συνεχίσει να φορά τη γαλανόλευκη, ενώ επέρριψε ευθύνες και στην Ομοσπονδία για την εικόνα της ομάδας.

1 4226751


(Καυστικός στος δηλώσεις του ο Γιώργος Πρίντεζης - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS)

"Ας κάτσουν οι αρμόδιοι να το δουν. Να κάνουν αυτοκριτική, να υπάρξει ένα σωστό πλάνο. Οι παίκτες υπάρχουν, ταλέντο υπάρχει, ο κόσμος αγαπά αυτή την ομάδα, δίνει θετική ενέργεια και είναι καλό να αγαπηθεί αυτή η ομάδα και από τους μέσα. Να την σεβαστούν όλοι. Δεν σημαίνει οτι αυτή η ομάδα όταν πηγαίνει σε ενα τουρνουά πρέπει να παίρνει μετάλλιο. Πρέπει όποιος την εκπροσωπεί να είναι περήφανος γι'αυτό, άσχετα από την διάκριση. Εγώ θα έπαιζα και να μην υπήρχε πιθανότητα για διάκριση, παρά και την γέννηση της κόρης μου."

18462876


(Μια αναμνηστική φώτο με το Γιάννη Μπουρούση - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΜΒΥΣΗΣ)

"Είναι μεγάλη μου χαρά και θέλω να προσφέρω στην Εθνική όσο περισσότερο γίνεται. Εύχομαι να είναι οι συνθήκες σωστές και να μπορώ να ανταποκριθώ 100% τόσο στην Εθνική μου ομάδα, όσο και στον σύλλογο μου. Γίνεται πολλές φορές η σύγκριση με ομάδες του ΝΒΑ άλλα αυτή είναι ανόμοια γιατί κάποιοι παίκτες σταματούν απο τον Απρίλιο και έχουν τρεις μήνες μπροστά τους, ενω και οι συνθήκες είναι πολύ πιο δύσκολες εδώ. Εγω θέλω να συνεχίσω να βοηθάω και μακάρι να γίνει αυτό, αλλά αν το πρωτάθλημα τελειώνει 20 Ιουνίου και ξεκινάς προετοιμασία μετά από λίγες μέρες, όσο και αν το θέλεις είναι πολύ δύσκολο να το κάνεις".

ΔΗΜΟΦΙΛΗ