ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτοκίνητο: To Skoda Karoq αποκτά την τετρακίνητη και πιο off road έκδοση Scout

Αυτοκίνητο: To Skoda Karoq αποκτά την τετρακίνητη και πιο off road έκδοση Scout

H Skoda σημειώνει μεγάλη επιτυχία με τη γκάμα των SUV της και όπως έκανε με το μεγαλύτερο και μέχρι και 7θέσιο Kodiaq έτσι συμπληρώνει και τη γκάμα του μικρότερου Karoq με επιπλέον εκδόσεις.

Η πρώτη από αυτές είναι η Scout, επωνυμία που εμφανίστηκε για πρώτη φορά πριν από μια δεκαετία με την 2η γενιά του Octavia και παραπέμπει σε έναν πιο έντονο off road χαρακτήρα. Αυτό ισχύει φυσικά και για το Karoq Scout, που έχει ακόμα πιο τονισμένα πλευρικά προστατευτικά καθώς και μεταλλικές (προστατευτικές) ποδιές μπροστά και πίσω. Φυσικά δεν λείπει το λογότυπο Scout από τα φτερά, ενώ οι στάνταρ ζάντες είναι 18 ιντσών (προαιρετικά 19 ιντσών).

Στο εσωτερικό υπάρχουν νέα καθίσματα ενώ κάνει και εδώ την εμφάνισή της η ένδειξη Scout, ενώ το επίπεδο εξοπλισμού είναι κορυφαίο και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και τον ψηφιακό πίνακα οργάνων της εταιρείας και του ομίλου Volkswagen.

Σε ότι αφορά τα μηχανικά μέρη το Karoq Scout είναι στάνταρ τετρακίνητο, ενώ οι κινητήρες με τους οποίους διατίθεται είναι ο 1.5 TSI των 150 ίππων και οι δύο εκδόσεις των 150 και 190 ίππων του τετρακύλινδρου diesel των 2.000 κυβικών. Τα διαθέσιμα κιβώτια είναι το χειροκίνητο των 6 σχέσεων και το αυτόματο διπλού συμπλέκτη των 7 σχέσεων που είναι στάνταρ στην κορυφαία diesel.

Το Skoda Karoq Scout θα παρουσιαστεί επίσημα στις αρχές Οκτωβρίου στην έκθεση στο Παρίσι και οι πωλήσεις του θα αρχίσουν προς τα τέλη της χρονιάς, ενώ το ίδιο αναμένεται να γίνει και με την άλλη ειδική έκδοσή του τη Sportline. Η οποία όπως λέει και το όνομά της θα έχει πιο έντονα σπορ χαρακτηριστικά -τόσο εκτός όσο και εντός.

Η γκάμα των κινητήρων της θα περιλαμβάνει, πέρα από τα τρία σύνολα που προαναφέραμε και τον τετρακύλινδρο βενζίνης 2.0 TSI, ο οποίος αποδίδει 190 ίππους και θα είναι διαθέσιμος αποκλειστικά με τη συγκεκριμένη έκδοση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ