ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτή είναι η νέα BMW M4 Coupe με την τεράστια μάσκα και τους έως 510 ίππους

Αυτή είναι η νέα BMW M4 Coupe με την τεράστια μάσκα και τους έως 510 ίππους

Η ολοκαίνουργια M4 Coupe θα παρουσιαστεί επίσημα μέχρι το τέλος του έτους, αλλά η BMW την έδειξε καλυμμένη με αυτοκόλλητα στα πλαίσια του Moto GP στην Αυστρία.

Σε πρώτο πλάνο φυσικά το εμπρός της μέρος με τα πραγματικά τεράστια «νεφρά» που στην ουσία πιάνουν όλο το ύψος της μάσκας. Το σίγουρο είναι πως ξενίζουν, τουλάχιστον στην αρχή, αλλά στην πορεία και θα τα συνηθίσει κανείς και θα γίνουν το βασικό στοιχείο αναγνώρισης του κουπέ της σειράς 4. Που κατά τα άλλα δείχνει πως θα διαθέτει και αυτό τις όμορφες χυτές γραμμές των προκατόχων του.

Πίσω από τα τεράστια «νεφρά» θα υπάρχει ο καινούργιος εξακύλινδρος σε σειρά των 3.000 κυβικών των Βαυαρών με τα διπλά turbo. O κινητήρας με τον εσωτερικό κωδικό S58 έχει ήδη δοκιμαστεί στις Χ3 και Χ4 Μ και εδώ θα αποδίδει στην βασική του έκδοση 480 ίππους και στην Competition 510. Παρά την τάση της εποχής δεν θα έχει κάποια μορφή εξηλεκτρισμού. Ούτε καν ένα ήπιο υβριδικό σύστημα με παράλληλο ηλεκτρικό κύκλωμα 48V, μιας και θα αυξανόταν το βάρος και αυτό είναι κάτι που δεν ήθελαν οι μηχανικοί της BMW.

Κατά τα άλλα το κιβώτιο θα είναι είτε χειροκίνητο με έξι σχέσεις είτε αυτόματο με οχτώ, με το δεύτερο να εξασφαλίζει ελαφρώς καλύτερες επιδόσεις. Σε κάθε περίπτωση η τετρακίνηση είναι στάνταρ, ενώ αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες η ροπή θα μπορεί να καταλήγει εξ ολοκλήρου στον πίσω άξονα μετατρέποντας τη νέα M4 σε πισωκίνητη.

Το παρόν θα δίνει φυσικά η ανάρτηση Μ και όλο το πακέτο που θα την διαφοροποιεί οπτικά, τόσο εκτός όσο και εντός, από τις στάνταρ εκδόσεις. Όσο για την τιμή της αναμένεται να τοποθετείται λίγο πιο πάνω από την τρέχουσα γενιά, που στη χώρα μας ξεκινά από τις 124.950 ευρώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ