ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

H Heritage Edition του Ford GT παραπέμπει στα ιστορικά πρωτότυπα του 1964

H Heritage Edition του Ford GT παραπέμπει στα ιστορικά πρωτότυπα του 1964

Το Ford GT είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά αλλά και ιστορικά supercars και η απαρχή της παρουσίας του ήταν το πρωτότυπο Ford GT που το 1964 παρουσιάστηκε στην Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης και στην πορεία έγινε το μοναδικό αμερικάνικο υπεραυτοκίνητο που κέρδισε στο Le Mans.

Ως φόρος τιμής στο Ford GT λοιπόν, το πρωτότυπο όχημα που έδωσε ζωή στο πρόγραμμα εξέλιξης του μοντέλου πριν από μισό και πλέον αιώνα, η Ford εξέλιξε το περιορισμένης παραγωγής 2022 Ford GT ’64 Prototype Heritage Edition. Που παρουσιάστηκε στο Monterey Car Week, μαζί με το μοναδικό πρωτότυπο Ford GT του 1964 που έχει διασωθεί, το οποίο έχει αριθμό πλαισίου GT/ 105 και εξακολουθεί να διαθέτει το αρχικό εξωτερικό του livery.

Το Ford GT ’64 Prototype Heritage Edition έχει το χαρακτηριστικό χρωματισμό Wimbledon White και γραφικά Antimatter Blue, καθώς και από μία τριπλή, αγωνιστικού τύπου λωρίδα που διατρέχει την οροφή του αυτοκινήτου. Ταυτόχρονα διαθέτει εμφανή στοιχεία από ανθρακόνημα, ενώ από το ίδιο υλικό είναι και οι ζάντες των 20 ιντσών με τη μπλε βαφή.

Πολύ ανθρακόνημα υπάρχει και στο εσωτερικό, όπως π.χ. στα καθίσματα με την επένδυση από μπλε αλκαντάρα, που χρησιμοποιείται τόσο στις κολώνες την οροφή και το τιμόνι όσο και στο ταμπλό μαζί με δέρμα.

To όπως είπαμε εντυπωσιακό Ford GΤ κινείται από έναν υπερτροφοδοτούμενο V6 3.500 κυβικών ο οποίος αποδίδει τουλάχιστον 655 ίππους και εξασφαλίζει μια τελική ταχύτητα σχεδόν 350 χλμ./ ώρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ