ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτοκίνητο: H ολοκάινουργια ΧΜ της BMW είναι ένα super plug-in υβριδικό SUV

Αυτοκίνητο: H ολοκάινουργια ΧΜ της BMW είναι ένα super plug-in υβριδικό SUV

Τα σούπερ σπορ SUV είναι της μόδας το τελευταίο χρονικό διάστημα και η BMW μπαίνει δυναμικά στην κατηγορία με το δεύτερο -μετά τη M1 του 1981- αποκλειστικά Μ μοντέλο της.

Πρόκειται για τη ΧΜ, ένα θηριώδες SUV με μήκος 5,11 μέτρων και βάρος 2.700 κιλών, που ξεχωρίζει τόσο με τη φωτιζόμενη μάσκα του όσο και με τη μεγάλη απόστασή του από το έδαφος που φτάνει τα 220 χιλιοστά.

Στο εσωτερικό υπάρχει η γνώριμη από τα τελευταία μοντέλα της εταιρείας του Μονάχου διάταξη με την κυρτή οθόνη, ενώ υπάρχουν θέσεις για έως και πέντε επιβάτες.

Το σύστημα πρόωσης της XM είναι plug-in υβριδικό με το γνωστό V8 των 4.400 κυβικών της BMW να συνδυάζεται με ένα ηλεκτροκινητήρα που βρίσκεται στο κιβώτιο Μ Steptronic των 8 σχέσεων. Η συνδυαστική απόδοση φτάνει τους 653 ίππους και τα 800 Nm, ενώ η μπαταρία των 25,7 kWh -η ενεργειακή της χωρητικότητα είναι μεγάλη για plug-in υβριδικό- εξασφαλίζει μια ηλεκτρική αυτονομία που μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 88 χιλιόμετρα.

Η BMW πάντως δεν θα σταματήσει στη στάνταρ εκδοχή της XM. Σε περίπου ένα χρόνο από τώρα θα παρουσιάσει την έκδοση της Red Label, η οποία θα φτάνει τους 748 ίππους και τα 1.000 Nm και θα είναι, εκείνη τη στιγμή, το πιο ισχυρό μοντέλο των Βαυαρών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ