ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτοκίνητο: Η BMW 507 του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου είναι εξαιρετικά σπάνια

Αυτοκίνητο: Η BMW 507 του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου είναι εξαιρετικά σπάνια

Ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος που απεβίωσε είχε μια ιδιαίτερη σχέση με τα αυτοκίνητα και μεταξύ άλλων είχε στην κατοχή του μια BMW 507 Roadster. Πρόκειται για το πιο σπάνιο –έχει κατασκευαστεί μόλις σε 252 μονάδες, από τις οποίες οι 213 είναι της έκδοσης ΙΙ, σαν και αυτή του τέως- και πιο ακριβό μοντέλο της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Και αυτό γιατί οι τιμές της μπορούν να φτάσουν ή και να ξεπεράσουν τα δύο εκατομμύρια ευρώ.

Ο Κωνσταντίνος είχε αποκτήσει τη δική του 507, που είχε τον αριθμό κυκλοφορίας 36, το 1959 ως τότε διάδοχος και σύμφωνα με πληροφορίες είχε τιμόνι Nardo και ραδιόφωνο Becker Mexico με αυτόματη(!) κεραία.

Το 1989 η BMW του Κωνσταντίνου πουλήθηκε στο εξωτερικό και αναπαλαιώθηκε για τρία ολόκληρα χρόνια στο Μόναχο από την εταιρεία Brummer η οποία ειδικεύεται στο συγκεκριμένο μοντέλο αλλά και στους V8. Το κόστος της ανακατασκευής έφτασε τις 300.000 ευρώ, ενώ έκτοτε η 507 έχει αλλάξει άλλη μια φορά ιδιοκτήτη.

Το διθέσιο ρόουντστερ είναι δημιουργία του Albrecht Graf von Goetz, ενός Γερμανού αριστοκράτη που ήταν ταυτόχρονα και βιομηχανικός σχεδιαστής και είχε αρχικά προκύψει ως μια εναλλακτική πρόταση στη θρυλική Mercedes 300SL.

Εκτός από τον Κωνσταντίνο από μια είχαν και οι Elvis Presley, Fred Astaire, Alain Delon, Ursula Andress, John Surtees, Hans Stuck, Ρενέ του Μονακό, Aga Khan καθώς και άλλοι πολλοί επώνυμοι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ